Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δεν θα επανεξετάσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, γιατί «δεν θα έχει αντίκτυπο»

ΗΠΑ: Δεν θα επανεξετάσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, γιατί «δεν θα έχει αντίκτυπο»

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, «πιστεύει» πως το να «διακοπεί η στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ δεν θα έχει αντίκτυπο», οπότε...το προμηθεύουν όπλα.

Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι «έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις συζητήσεις σχετικά με την ανθρωπιστική παύση, αλλά απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες». Ο Λευκός Οίκος προτρέπει το Ισραήλ να επιδιώξει μια προσωρινή παύση στη Γάζα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση πρόσθετων ισραηλινών αιχμαλώτων και να επιταχύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι, τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, υπήρξε κάποια πρόοδος στις συζητήσεις σχετικά με μια ανθρωπιστική παύση, αλλά απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες. «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε μια εκτεταμένη ανθρωπιστική παύση», δήλωσε ο Κίρμπι.

 Η στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, δεν έχει αντίκτυπο στις επιθέσεις του, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι δηλώσεις του Κίρμπι έγιναν μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετέφερε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα δεν πρέπει να προχωρήσει» χωρίς ένα σχέδιο για την προστασία των αμάχων.

«Δεν θέλουμε να δούμε ούτε έναν αθώο θάνατο αμάχου, Ισραηλινού ή Παλαιστίνιου» είπε ο Τζον Κίρμπι στεναχωρημένος.

Δεν πιστεύει ότι η περικοπή της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισραήλ θα ήταν ένα μέτρο με μεγαλύτερο αντίκτυπο από τις ενέργειες που έχει ήδη λάβει η Ουάσινγκτον

Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν αντιλαμβάνεται τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα ως έναρξη μιας συνολικής επίθεσης στην περιοχή. «Τα ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα δεν θα πρέπει να έχουν αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους», δήλωσε.

Τόνισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν μια «στρατιωτική επιχείρηση πλήρους κλίμακας» στη Ράφα, «εκτός εάν το Ισραήλ παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και εκτελέσιμο σχέδιο». Ο Μίλερ πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύει ότι η περικοπή της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισραήλ θα ήταν ένα μέτρο με μεγαλύτερο αντίκτυπο από τις ενέργειες που έχει ήδη λάβει η Ουάσινγκτον». Λίγο νωρίτερα δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Ισραήλ. Έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν κατά της Χαμάς και θα διασφαλίσουμε ότι έχουν τα εργαλεία και τις δυνατότητες να το κάνουν αυτό»

Σχολιάζοντας τον ισραηλινό ισχυρισμό για ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς κάτω από την έδρα της UNRWA στη Γάζα, ο Μίλερ δήλωσε: «Ζητάμε περισσότερες πληροφορίες από την UNRWA και το Ισραήλ».

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024