Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Κήδεψαν 17 μαχητές που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας

Χούθι: Κήδεψαν 17 μαχητές που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας

Το Σάββατο στην πρωτεύουσα Σαναά, οι Χούθι κήδεψαν 17 μαχητές τους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών του συνασπισμού. Ορκίζονται να μην κάνουν πίσω στις επιθέσεις τους.

Η πολιτοφυλακή των Χούθι της Υεμένης πραγματοποίησε το Σάββατο κηδεία για τουλάχιστον 17 μαχητές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κοινών αμερικανοβρετανικών αεροπορικών επιδρομών με στόχο τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Saba, το οποίο διοικείται από τους Χούθι.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει κύματα εκρηκτικών drones και πυραύλων εναντίον εμπορικών πλοίων από τις 19 Νοεμβρίου, ως απάντηση, όπως λένε, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, γεγονός που ώθησε τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν αντίποινα τον περασμένο μήνα.

Οι Χούθι δήλωσαν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στην υποστήριξη του Παλαιστινιακού λαού

«Αυτά τα εγκλήματα δεν θα αποθαρρύνουν τον λαό της Υεμένης από το να συνεχίσει να υποστηρίζει και να στηρίζει τους αδελφούς του στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η Saba στην κάλυψη των κηδειών.

Οι στρατιωτικές κηδείες στην Υεμένη γίνονται με μεγάλη παρουσία κόσμου και στρατιωτικού προσωπικού.

Τι δήλωσαν οι ΗΠΑ για τις επιθέσεις

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν πλήγματα αυτοάμυνας εναντίον δύο κινητών μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας (USV), τεσσάρων κινητών πυραύλων κρουζ κατά πλοίων και ενός κινητού πυραύλου κρουζ επίθεσης ξηράς (LACM) που ήταν έτοιμα να εξαπολύσουν πλήγματα εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η CENTCOM εντόπισε αυτούς τους πυραύλους και τα USVs σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι και αποφάσισε ότι αποτελούν άμεση απειλή για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. «Αυτές οι ενέργειες θα προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και θα καταστήσουν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα για το Πολεμικό Ναυτικό και τα εμπορικά πλοία των ΗΠΑ».

Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη, οι ΗΠΑ και η Βρετανία επανέφεραν την πολιτοφυλακή στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων, καθώς η αναταραχή από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται στην περιοχή.

Η εκστρατεία των Χούθι έχει διαταράξει τη διεθνή ναυτιλία, αναγκάζοντας ορισμένες εταιρείες να αναστείλουν τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και αντ’ αυτού να κάνουν το πολύ μεγαλύτερο και ακριβότερο ταξίδι γύρω από την Αφρική. Οι Χούθι δήλωσαν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στην υποστήριξη του Παλαιστινιακού λαού.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024