Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Ουγγαρία μπλόκαρε την έκδοση μιας κοινής έκκλησης της ΕΕ προς το Ισραήλ να μην εισβάλει στη Ράφα

Γάζα: Η Ουγγαρία μπλόκαρε την έκδοση μιας κοινής έκκλησης της ΕΕ προς το Ισραήλ να μην εισβάλει στη Ράφα

Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, η Ουγγαρία ήταν αντίθετη με την πρωτοβουλία της ΕΕ

Η Ουγγαρία μπλόκαρε την έκδοση μιας κοινής έκκλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κυβέρνηση του Ισραήλ να μην εξαπολύσει ευρεία χερσαία επίθεση στη Ράφα, ανέφεραν πολλοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, άσκησε πιέσεις για την έκδοση μιας τέτοιας κοινής έκκλησης στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια και τόνισε ότι ελπίζει να επιτευχθεί ομοφωνία για να παροτρυνθεί «επίσημα» το Ισραήλ να μην εισβάλει σε αυτή τη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Αντ’ αυτού, ο Μπορέλ εξέδωσε τελικά μια δική του ανακοίνωση, ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καλώντας την «ισραηλινή κυβέρνηση να μην αναλάβει στρατιωτική δράση στη Ράφα που θα επιδεινώσει μια ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση».

Νετανιάχου: Αν δεν συνεχιστεί η επιχείρηση στη Ράφα, το Ισραήλ θα χάσει τον πόλεμο

Η Ράφα αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους, εκτοπισμένους από άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Πολλοί από τους συμμάχους του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας, έχουν εκφράσει φόβους ότι μια χερσαία εισβολή θα μπορούσε να επιδεινώσει δραματικά την ήδη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι αν δεν συνεχιστεί η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, ο ισραηλινός στρατός θα «χάσει τον πόλεμο» κατά της Χαμάς και διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει την επιχείρησή του στη Ράφα, ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται ακόμα στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024