Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε από τον Πούτιν, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει

Ζελένσκι: Ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε από τον Πούτιν, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Πούτιν «δεν ενδιαφέρεται ποιος θα πεθάνει και προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση του»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέδειξε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ως υπεύθυνο για τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και ζήτησε να λογοδοτήσει.

«Προφανώς ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε από τον Πούτιν, όπως τόσες χιλιάδες άλλοι», υποστήριξε ο Ζελένσκι.

Σημείωσε, μάλιστα, πως «ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται ποιος θα πεθάνει και προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση του. Πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στο Βερολίνο.

Ο «μυστηριώδης» θάνατος του Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε ξαφνικά σε σωφρονιστική αποικία στην Αρκτική όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, προκάλεσε αρκετές διεθνείς αντιδράσεις.

«Η ΕΕ θεωρεί το ρωσικό καθεστώς αποκλειστικά υπεύθυνο»

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι πολέμησε για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Για τα ιδανικά του, έκανε την απόλυτη θυσία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, στην οποία τονίζει ότι «η ΕΕ θεωρεί το ρωσικό καθεστώς αποκλειστικό υπεύθυνο γι’ αυτό τον τραγικό θάνατο».

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Και σε αυτούς που αγωνίζονται για τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο στις πιο σκοτεινές συνθήκες. Oι μαχητές πεθαίνουν. Αλλά ο αγώνας για ελευθερία δεν τελειώνει ποτέ», προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου «βαθιά θλιμμένος και ταραγμένος» και σημείωσε πως «η Ρωσία πρέπει να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα», προσθέτοντας ότι πρέπει να αναλυθούν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024