Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ελπίζουμε στην Ουγγαρία για την ένταξή μας στην ΕΕ, λέει ο Φιντάν

Τουρκία: Ελπίζουμε στην Ουγγαρία για την ένταξή μας στην ΕΕ, λέει ο Φιντάν

Η Ουγγαρία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Τουρκία εναποθέτει τις ελπίδες της σ' αυτήν για την ένταξή της, κόντρα στους «μικρο-υπολογισμούς ορισμένων χωρών».

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, είχε χθες Πέμπτη στην Αγκυρα ο ομόλογός του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Alaa Al-Sukhni ), ο οποίος αναφέρθηκε στις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει «να σταματήσει την ταυτοτική πολιτική» με την Τουρκία

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας από την Ουγγαρία το β’ εξάμηνο του 2024, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Αγκυρα εναποθέτει τις ελπίδες της σε αυτήν την περίοδο για μία πρόοδο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, και ήταν ιδιαίτερα οξύς για το ότι οι Βρυξέλλες προσεγγίζουν μέχρι σήμερα την Τουρκία με βάση την «ταυτότητα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι «Η ΕΕ πρέπει να σκεφτεί στρατηγικά και να σταματήσει την ταυτοτική πολιτική στην προσέγγισή της με την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ δεν πρέπει να θυσιάζονται στους πολιτικούς μικρο-υπολογισμούς ορισμένων χωρών».

«Βασιζόμαστε» στην Ουγγαρία

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «Βασιζόμαστε στην πολύτιμη συμβολή και την υποστήριξη της Ουγγαρίας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στην ένταξή μας στην ΕΕ και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ.

»Οπως γνωρίζετε, η Ουγγαρία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους από την 1η Ιουλίου.

»Επομένως, αναμένουμε η ΕΕ να σκεφτεί πιο ορθολογικά όσον αφορά στην ένταξη της Τουρκίας και να υιοθετήσει μια στάση που θα συμβάλει στην περιφερειακή ευημερία και σταθερότητα».

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024