Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είδε τελικά τους αγρότες στην Αλεξανδρούπολη ο Αυγενάκης  -  Τι είπε για τα περί «ακύρωσης»

Είδε τελικά τους αγρότες στην Αλεξανδρούπολη ο Αυγενάκης – Τι είπε για τα περί «ακύρωσης»

Είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όταν όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ ο υπουργός και ο υφυπουργός θα ακύρωναν την προγραμματισμένη συνάντηση που θα είχαν στις 6 το απόγευμα.

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, με αντιπροσωπεία αγροτών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όταν όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ ο υπουργός και ο υφυπουργός θα ακύρωναν την προγραμματισμένη συνάντηση που θα είχαν στις 6 το απόγευμα.

Εκπρόσωποι αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, τότε μπήκαν στα τρακτέρ που είχαν παρατεταμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συνάντηση, και έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να μην τους επιτρέπουν την είσοδο με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Σε ανακοίνωσή του, αργά το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης καθώς η προηγούμενη ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή με εκπροσώπους φορέων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, διήρκησε, πολύ παραπάνω από το προγραμματισμένο, περισσότερες από 3,5 ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του υπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Στη συνάντηση που έγινε με πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς και εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών, μεταξύ των οποίων ο Νικόλαος Γρηγοριάδης Διευθυντής της Ένωσης αγροτικού συνεταιρισμού Αλεξανδρούπολης, ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πιστόλας αλλά και εκπρόσωποι του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης, παρουσία του Υφυπουργού Σταύρου Κελέτση, του ΓΓ Γιώργου Στρατάκου και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, συζητήθηκαν θέματα που τους απασχολούν και κυρίως ζητήματα που άπτονται της κρατικής αρωγής. Κατατέθηκαν υπομνήματα και υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, κάνοντας πράξη ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών».

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή και επανέλαβε ότι η πόρτα του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή.

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους ελαιοκαλλιεργητών από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης προέβη και ο υφυπουργός του ΥΠΑΑΤ, Σταύρος Κελέτσης.

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων σήμερα στις 3.30 μμ. στην Κομοτηνή, στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος ήταν και διοργανωτής της συνάντησης.

Η συνάντηση ξεκίνησε έγκαιρα και η συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής εξελίχθηκε σε άψογο κλίμα. Λόγω, όμως, του πλήθους των θεμάτων που ετέθησαν η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 7.30. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μετατεθεί χρονικά η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με εκπροσώπους ελαιοκαλλιεργητών από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα επειδή ο υπουργός επιθυμούσε να συναντήσει τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία τους ζήτησε η συνάντηση να γίνει στο αεροδρόμιο, όπου και συναντήθηκαν.

Ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν, όπως υποστηρίχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ. Τόσο ο υπουργός όσο κι εγώ δεν στήσαμε κανέναν. Και όσα λέγονται είναι παντελώς ανακριβή.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο υπουργός, ποτέ δεν αρνήθηκε ραντεβού με κανέναν από τους εκπροσώπους των αγροτών και επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο.

Προσωπικά δε ως υφυπουργός αλλά και ως βουλευτής Έβρου, δεσμεύομαι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων αγροτών να συναντηθεί μαζί του, όποτε θελήσουν, για να εκθέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η πόρτα του υπουργείου τόσο του υπουργού, όσιο και των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, είναι πάντοτε ανοικτή και οι αγρότες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024