Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Περίπου 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά του βόρειου Ισραήλ

Λίβανος: Περίπου 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά του βόρειου Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έγιναν «περίπου 30 εκτοξεύσεις» ρουκετών από τον Λίβανο «εναντίον των τομέων Αιν Ζεϊτίμ και Νταλτόν στο βόρειο Ισραήλ».

Περίπου τριάντα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας χθες Πέμπτη προς σήμερα Παρασκευή από τον νότιο Λίβανο εναντίον του βόρειου Ισραήλ, έκανε γνωστό ο ισραηλινός στρατός (φωτογραφία, επάνω, από το X).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έγιναν περίπου 30 εκτοξεύσεις (σ.σ. ρουκετών) από τον Λίβανο εναντίον των τομέων Αιν Ζεϊτίμ και Νταλτόν στο βόρειο Ισραήλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Σύντομα θα αναλάβουμε δράση» προειδοποίησε το Ισραήλ

Η πιθανότητα ενός πολέμου

Ο στρατός του Ισραήλ θα «αναλάβει δράση πολύ σύντομα» στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου σημειώνονται καθημερινές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ, είχε δηλώσει προ ημερών ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους στρατιώτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι θα εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή για να μετατεθούν στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

«Σύντομα θα αναλάβουμε δράση (…) έτσι οι δυνάμεις στον βορρά θα ενισχυθούν», είπε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι έφεδροι θα αποσυρθούν προκειμένου να προετοιμαστούν για αυτές τις μελλοντικές επιχειρήσεις.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί ανέφερε πρόσφατα ότι η πιθανότητα ενός πολέμου μέσα «τους επόμενους μήνες» στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι σήμερα «πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024