Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέος πύραυλος της Χεζμπολάχ «τρομάζει» το Ισραήλ

Νέος πύραυλος της Χεζμπολάχ «τρομάζει» το Ισραήλ

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο νέος πύραυλος είναι ένας αντιαρματικός κατευθυνόμενος πύραυλος με προηγμένες δυνατότητες.

Ο πύραυλος ATGM/Almas 1 (Diamond 1) έχει προσελκύσει την προσοχή των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης και των αναλυτών μετά τη δημόσια παρουσίασή του από τη Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της επίθεσής της την περασμένη εβδομάδα σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στα σύνορα μεταξύ των κατεχομένων εδαφών και του νότιου Λιβάνου.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι ο νέος πύραυλος είναι ένας αντιαρματικός κατευθυνόμενος πύραυλος με προηγμένες δυνατότητες.

Ανέφερε ότι οι δυνατότητες αυτές επιτρέπουν στον πύραυλο «να εκτοξεύεται σε στόχο εκτός της άμεσης οπτικής επαφής του χειριστή του, ακόμη και σε κάτι πίσω από μια κορυφογραμμή ή άλλα εμπόδια».

Ο πύραυλος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις, είναι ικανός να πλήξει αόρατους στόχους

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον Kornet, έναν κατευθυνόμενο με λέιζερ πύραυλο που χειρίζεται η Χεζμπολάχ, ο οποίος απαιτεί άμεση οπτική επαφή με τον στόχο του για να τον προσεγγίσει, πρόσθεσε η Haaretz.

O νέος πύραυλος που τρομάζει τις φρουρές κοντά στον Λίβανο

Ο ATGM/Almas 1 είναι προγραμματισμένος να κερδίζει ύψος μετά την εκτόξευσή του, με τους χειριστές του να παρακολουθούν την τροχιά από μια κάμερα στη μύτη του πυραύλου μέχρι να επιτύχει το στόχο, ανέφερε. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, που επικαλείται τον ειδικό σε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη Ταλ Ινμπάρ, ήταν η πρώτη φορά που «υπάρχει σαφής τεκμηρίωση της χρήσης αυτού του πυραύλου, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύεται».

Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε στη Haaretz ότι ο ATGM/Almas 1 έχει κατασκευαστεί με βάση διάφορους ισραηλινούς πυραύλους Spike που κατέλαβε η Χεζμπολάχ το 2006.  Το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Mayadeen με έδρα τη Βηρυτό, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Χεζμπολάχ που επίσης δραστηριοποιείται στον Λίβανο, ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι «το αντιστασιακό κίνημα παρουσίασε έναν νέο προηγμένο πύραυλο που χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση εναντίον ενός θόλου κατασκοπείας του ισραηλινού καθεστώτος».

Το δίκτυο ανέφερε ότι ο πύραυλος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις, είναι ικανός να πλήξει αόρατους στόχους, ενώ το ίδιο το όπλο δεν μπορεί να εντοπιστεί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024