Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Κατρακυλά η αποδοχή Χριστοδουλίδη - Θα έμενε εκτός β' γύρου αν γίνονταν σήμερα εκλογές

Κύπρος: Κατρακυλά η αποδοχή Χριστοδουλίδη – Θα έμενε εκτός β’ γύρου αν γίνονταν σήμερα εκλογές

Κατρακυλά δημοσκοπικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης έναν χρόνο μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, σε σημείο που μόνο το ένα τρίτο αυτών που τον ψήφισαν πέρσι θα τον ξαναψήφιζαν.

Εναν χρόνο μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, η εικόνα του προέδρου Χριστοδουλίδη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από την Eurokinissi) κατρακυλά σε σημείο που αν είχαμε σήμερα ξανά εκλογές και με τους ίδιους υποψήφιους θα έμενε εκτός β΄γύρου.

Σύμφωνα με την έρευνα που ενεργήθηκε από την L.S.Prime Market Research & Consulting Ltd, για λογαριασμό της εταιρείας RED WOLF PR and Advertising, στο ερώτημα αν είχαμε σήμερα εκλογές, o Νίκος Χριστοδουλίδης θα ήταν τρίτος πίσω από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Εχει πολύ χαμηλή αποδοχή ακόμα και μεταξύ ψηφοφόρων των κομμάτων της συμπολίτευσης

Μάλιστα, μόνο το ένα τρίτο αυτών που ψήφισαν τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη πέρσι θα τον ξαναψήφιζαν. Η συγκεκριμένη έρευνα θα επαναλαμβάνεται κάθε εξάμηνο.

Πέραν αυτού, από τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει πολύ χαμηλή αποδοχή ακόμα και μεταξύ ψηφοφόρων των κομμάτων της συμπολίτευσης. Είναι επίσης εμφανής η δραματική μείωση της δημοφιλίας του καθώς έχει πλέον αρνητική εικόνα σε ποσοστό 45%.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή» οι συμμετέχοντες απάντησαν ως εξής:

Ανδρέας Μαυρογιάννης: 22%

Αβέρωφ Νεοφύτου: 17%

Νίκος Χριστοδουλίδης: 16%

Χρίστος Χρίστου: 8%

Αλλο: 6%

Κανένα: 18%

Στο ερώτημα επίσης για τη γνώμη τους, με βάση τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών πέρσι, οι ψηφοφόροι του Νίκου Χριστοδουλίδη σε ποσοστό 33% δήλωσαν ότι έχουν αρνητική γνώμη, θετική έχει το 37% ενώ ένα ποσοστό 30% δήλωσε πώς δεν έχει ούτε αρνητική ούτε θετική.

Με βάση την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του 2021, από τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ θετική εικόνα για τον πρόεδρο έχει το 23%, του ΑΚΕΛ 8%, του ΔΗΚΟ 48%, του ΕΛΑΜ 17%, της ΕΔΕΚ 22%, της ΔΗΠΑ 20% και των Οικολόγων 10%.

Πιο ενδεικτικό της αρνητικής εικόνας της κυβέρνησης και του προέδρου Χριστοδουλίδη είναι το γεγονός ότι ο πιο δημοφιλής υπουργός του είναι ο… «Κανένας».

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα καταγράφεται ένα ντέρμπι ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ για την πρωτιά στις ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας και οι δύο από ένα ποσοστό 19%, με το ΕΛΑΜ, μάλιστα, να φαίνεται ότι εδραιώνεται στην 3η θέση, με διψήφιο αριθμό και ποσοστό 10% έναντι 8% του ΔΗΚΟ που υποχωρεί στην 4η θέση με 8%. Μάχη για την 5η θέση δίνουν ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ με 3% το καθένα ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι με 2%.

Η αξιοπιστία των κομμάτων συνεχίζει να βρίσκεται στον πάτο καθώς μόλις το 4% των πολιτών δηλώνει εμπιστοσύνη απέναντι τους.

Ταυτότητα έρευνας:

Μέγεθος Δείγματος: Σύνολο 868 Επιτυχημένες συνεντεύξεις

Κάλυψη: Παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές

Δειγματοληψία: Τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη

Μεθοδολογία συλλογής Πληροφοριών: CAΤI (Computer Aided Telephone Interviews) από ερευνητές της Prime

Συμμετέχοντες:

Aτομα ηλικίας 18+ ετών

Ομάδα Eργου: 8 Ερευνητές & 1 Επιθεωρητής

Περίοδος Συλλογής Δεδομένων: 22/01/2024 – 26/01/2024

Στατιστικό Σφάλμα: +/- 3,4% (διάστημα εμπιστοσύνης 95%)

Πηγή: philenews.com

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024