Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστοδουλίδης: Συγχαίρω το MEGA για το Famagusta, «βοηθά όχι μόνο να θυμηθούμε αλλά και να πράξουμε»

Χριστοδουλίδης: Συγχαίρω το MEGA για το Famagusta, «βοηθά όχι μόνο να θυμηθούμε αλλά και να πράξουμε»

«Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που το ελλαδικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει μια τέτοια σειρά», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι μνήμες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ζωντανεύουν στη νέα σειρά του MEGA Famagusta, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να εξαίρει τον τηλεοπτικό σταθμό γι’ αυτήν τη μοναδική πρωτοβουλία του.

Όπως τονίζει ο κ. Χριστοδουλίδη, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια τόσο ξεχωριστή σειρά που δείχνει «όλα αυτά που έγιναν στην Κύπρο το 1974 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ταλαιπωρούν τον Κυπριακό Ελληνισμό».

Ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός η σειρά Famagusta του MEGA

«Σήμερα συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Κάποιοι ενδεχομένως να έχουν ξεχάσει αλλά ακόμη στην Κύπρο, ακόμη υπάρχουν πρόσφυγες, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης:

«Είναι ένα επεισόδιο [το πρώτο της σειράς, τ’ οποίο παρακολούθησε και ο κ. Χριστοδουλίδης στη μαρτυρική μεγαλόνησο] που μας γύρισε πίσω, πενήντα χρόνια. Σήμερα συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Πενήντα χρόνια τα οποία, παρόλο που κάποιοι ενδεχομένως να έχουν ξεχάσει, στην Κύπρο ακόμη υπάρχουν πρόσφυγες, υπάρχουν αγνοούμενοι, υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Και θα ήθελα, με την ευκαιρία, να συγχαρώ δημόσια το MEGA για την προβολή αυτής της σειράς στην Ελλάδα, έτσι ώστε και το ελλαδικό κοινό να έχει την ευκαιρία να δει μέσα από αυτή την εξαιρετική σειρά -όπως είδαμε από το αποψινό επεισόδιο- όλα αυτά που έγιναν στην Κύπρο το 1974 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ταλαιπωρούν τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Και στέκομαι ειδικά στον ρόλο του MEGA και στη σημασία της προβολής μιας τέτοιας σειράς στην Ελλάδα, επειδή είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που το ελλαδικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει μια τέτοια σειρά».

Η πολυαναμενόμενη σειρά «Famagusta» του MEGA, που υπογράφει η τριάδα των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλης Νικολάου, προβλήθηκε σε avant premiere σήμερα (20/1) στο Δημοτικό θέατρο της Λευκωσίας, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεώργιου.

Την Κυριακή (21/1) η πρεμιέρα

Η δραματική σειρά Famagusta κάνει πρεμιέρα την Κυριακή (21/1) στις 21:00, στο MEGA.

Το MEGA φέρνει στη μικρή οθόνη μία μεγάλη παραγωγή, εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, την τηλεοπτική σειρά Famagusta

To τρέιλερ της σειράς:

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024