Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφιάλτης τα μπλόκα για την κυβέρνηση - Δεν αποκλείει τώρα συνάντηση μαζί τους, ο πρωθυπουργός

Εφιάλτης τα μπλόκα για την κυβέρνηση – Δεν αποκλείει τώρα συνάντηση μαζί τους, ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός, συντηρώντας τη στρατηγική χαμηλής έντασης, δεν απέκλεισε μια συνάντηση με τους αγρότες τις επόμενες ημέρες.

«Σκωτσέζικο ντους» του Μαξίμου που αισθάνεται καυτή την ανάσα των αγροτών. Μπροστά στο ενδεχόμενο τα τρακτέρ να φτάσουν στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ανοικτός να συναντηθεί με τους αγρότες αλλά όχι να διαταράξει τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, ανακοινώνοντας επιπλέον μέτρα.

Ο πρωθυπουργός, συντηρώντας τη στρατηγική χαμηλής έντασης, αφού εκθείασε την κυβέρνηση του που «διατήρησε στη χώρα μας τους ίδιους πόρους για την ΚΑΠ όταν στις άλλες χώρες μειώθηκαν» δεν απέκλεισε τις επόμενες μέρες να συναντήσει τους αγρότες.

Κατά την παρουσία του στην εκδήλωση για το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε: «καθίστε πρώτα να πάρουν τις αποφάσεις τους…» αναμένοντας προφανώς τη σύσκεψη (06/02) στη Λάρισα. Οι δημοσιογράφοι επέμειναν «δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους..» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά «εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

Θυμίζουμε πως νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα υπέρ των αγροτών τονίζοντας πως «είναι απαγορευτικά για τον προϋπολογισμό», δείχνοντας ότι θα παραμείνει με τα μέτρα-ψίχουλα που εξήγγειλε τις προηγούμενες μέρες.

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι

Με ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ να βρίσκεται σε εξέλιξη όλη τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Λάρισα που οι αγρότες δίνουν ραντεβού στην πανελλαδική σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα.

Τα πρώτα μηνύματα που φτάνουν δείχνουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Θα απευθύνουμε προσκλητήριο για αλλαγή του αγώνα μας, ώστε να πιέσουμε την Πολιτεία να αλλάξει αποφάσεις» ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος. Όταν πιέστηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος υποστήριξε πως «η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας».

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, υπήρξε περισσότερο συγκεκριμένος για τις προθέσεις των αγροτών.

«Θα προταθεί η κλιμάκωση, με την έξοδο των τρακτέρ στην Εθνική Οδό, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να διαμαρτυηθούμε για την επιβίωσή μας. Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση», δήλωσε το απόγευμα.

Νωρίτερα, σήμερα, δήλωνε (OPEN TV) ότι η πρόταση θα είναι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς «δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Επέστρεψε το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση που υποστηρίζει πως «οι πόροι που έχουμε στην διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα» λέγοντας  ότι λεφτά υπάρχουν και είναι θέμα πολιτικής βούλησης αν θα δοθούν ή όχι στον πρωτογενή τομέα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024