Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εβδομάδα των... παθών για την κυβέρνηση - Αγρότες, φοιτητές σε θέσεις μάχης, ο γάμος των ομόφυλων στη Βουλή

Εβδομάδα των… παθών για την κυβέρνηση – Αγρότες, φοιτητές σε θέσεις μάχης, ο γάμος των ομόφυλων στη Βουλή

Πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση οι αγροτικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις που δεν σταματούν παρά τις πιέσεις. Κρας τεστ που... πλησιάζει η ψήφιση του γάμου των ομόφυλων

Με το μέτωπο των αγροτών να παραμένει ανυποχώρητο, τους φοιτητές να προετοιμάζονται για την πανελλαδική κινητοποίησή τους και η διαδικασία και ακολούθως η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών να ξεκινά μόνον ως εβδομάδα των… παθών μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που ξεκίνησε για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Η αρχή έγινε με την έναρξη της διαδικασίας και ακολούθως η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που έχει φέρει ισχυρούς τριγμούς στην «κυβέρνηση μπετόν» που επιθυμούσε να παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θα κληθούν στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς, ενώ τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου. Εισηγητής εκ μέρους της κυβέρνησης έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Οι αγρότες θα αποφασίσουν ενίσχυση των μπλόκων που υπάρχουν ήδη σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Μάλγαρα

Πλέον καθώς πλησιάζει η μέρα της ψήφισης, αναμένεται να εκδηλωθούν όλες οι διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ, όσο και η πίεση που θα δεχθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσα στα Δεξιά της όσο και στα Αριστερά της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πολιτευτής της και πρώην υφυπουργός κυβερνήσεων ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, που λίγο ή πολύ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ως χειρότερο νομοσχέδιο από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τις επόμενες μέρες ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Δεν υποχωρούν οι αγρότες – Πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα

Ακόμη, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Σήμερα Δευτέρα αγρότες από τη Χαλκιδική κατευθύνθηκαν προς τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στο ΥΜΑΘ. Η Ελληνική Αστυνομία έστησε φραγμό στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και πλέον βρίσκονται εκεί, αποκλείοντας τον κεντρικό δρόμο.

Οι αγρότες των Σερρών θα μεταφέρουν τα τρακτέρ από το κέντρο της πόλης στον κόμβο του Στρυμονικού, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση και θα παραμείνουν εκεί έως ότου ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα αποφασίσουν ενίσχυση των μπλόκων που υπάρχουν ήδη σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Μάλγαρα.

Υπενθυμίζεται ότι τρακτέρ θα κατέβουν και προς τη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου οι αγρότες να λάβουν μέρος στην πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη που θα ληφθούν αποφάσεις για το αύριο των δράσεών τους, με τους εκπροσώπους του αγροτικού κλάδου να υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να τους μοιράσει «ψίχουλα».

Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των αγροτών

Έρχεται το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο

Οι φοιτητές που εδώ και τέσσερις εβδομάδες διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία, πτυχία με αξία και όχι σε τιμοκατάλογο, διαμηνύουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ετοιμάζονται για το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με φοιτητές να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα από όλη τη χώρα. Οι φοιτητές δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις, όπως και τις καταλήψεις, παρά τις ισχυρές πιέσεις που άσκησε η κυβέρνηση σε βάρος τους με τη διενέργεια των ηλεκτρονικών εξετάσεων ή την εισβολή των ΜΑΤ σε καταλήψεις, όπως στη Θεσσαλονίκη.

Σε υποστήριξή τους, σε στάση εργασίας για την ίδια μέρα έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενώ απεργία κήρυξε και η ΠΟΣΔΕΠ.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι τονίζουν ότι «πετύχαμε την πρώτη νίκη! Με τους αγώνες μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το σχέδιο τους και έτσι συνεχίζουμε! Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα με τους μαθητές και τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς! Εκεί βρίσκεται η δύναμη μας! Στην αμφισβήτηση της πολιτικής τους, στον οργανωμένο αγώνα! Για αυτό η κυβέρνηση απαντά με ΜΑΤ, χημικά και καταστολή».

Παράλληλα καταγγέλλουν «την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, καθώς και στο ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο Κρήτης τις προηγούμενες εβδομάδες. Παρά τις προσπάθειες τους δεν τρομοκρατούμαστε!».

Σημειώνουν δε πως «η απόπειρα της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει τους φοιτητές έπεσε στο κενό. Θα ακυρώσουμε και τα σχέδια τρομοκράτησης και εκβιασμού με την αποφασιστική μας στάση! Απαιτώντας να μην χαθεί καμία εξεταστική! Μπαίνοντας εμπόδιο σε κάθε απόπειρα καταστολής και συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα μας».

Αναμένεται μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024