Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Η Ανσάρ Αλλάχ ξεκινά ασκήσεις προσομοίωσης της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης

Υεμένη: Η Ανσάρ Αλλάχ ξεκινά ασκήσεις προσομοίωσης της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης

Συνεχίζει να ασκεί πίεση η Υεμένη διαμέσου των Χούθι, εκκινώντας ασκήσεις προσομείωσης πολέμου στην Γάζα στο πλευρό των Παλαιστινίων. Ζητούν από τις αραβικές χώρες να στηρίξουν πιθανή επίθεση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποιούν ασκήσεις που προσομοιώνουν επιδρομές και ανάληψη ελέγχου ισραηλινών οικισμών, καθώς η Σαναά προετοιμάζεται για πόλεμο κατά του Ισραήλ. Αυτό τουλάχιστον ανακοινώνουν οι δυνάμεις των Χούθι, όπως μεταφέρει το al Mayadeen, οι οποίοι έχουν προκαλέσει πλήγμα στην διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Κεντρικές Εφεδρικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στη Σαναά υπό το σύνθημα «Η Υεμένη είναι ο πυλώνας στήριξης της Παλαιστίνης», στοχεύοντας υποτιθέμενες ισραηλινές τοποθεσίες κατοχής και οικισμούς σε ετοιμότητα και προετοιμασία για μια μάχη εναντίον της. Ο ελιγμός ξεκίνησε με αναγνώριση πυροβολικού και πυραύλων σε ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες και οικισμούς, ακολουθούμενη από επιδρομές σε αυτές τις τοποθεσίες από τρεις διαφορετικές διαδρομές.

Βέβαια, η Υεμένη μπορεί να εισβάλει στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, μόνο με πλοία

Μονάδες πεζικού κατέλαβαν τον έλεγχο του κέντρου διοίκησης και ελέγχου του υποτιθέμενου εχθρού μέσω μιας παράπλευρης επιχείρησης σε μια τέταρτη διαδρομή. Ο ελιγμός περιελάμβανε επίσης τη δημιουργία ενέδρας για τα οχήματα και την ηγεσία των σιωνιστικών δυνάμεων κατοχής, την ανατίναξη των οχημάτων τους και τη σύλληψη των ηγετών τους. Βέβαια, η Υεμένη μπορεί να εισβάλει στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, μόνο με πλοία, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τις δυνάμεις τους με το ναυτικό και την αεροπορία των ΗΠΑ και του Ισραήλ απέναντί τους. Ο ασφαλής δρόμος από το Ιράν, προϋποθέτει να επιτραπεί η διέλευσή τους στο Ιράκ και την Συρία.

Οι Χούθι «είναι πλήρως προετοιμασμένοι, αποφασισμένοι και δεσμευμένοι να εκτελέσουν τις οδηγίες του ηγέτη της επανάστασης για την υποστήριξη της Γάζας»

Στο περιθώριο του ελιγμού, ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της κυβέρνησης της Σαναά, υποστράτηγος Ali Al-Mushki, δήλωσε ότι η μάχη που διεξάγεται «δεν γίνεται για πολιτικά ή υλικά οφέλη, όπως έχουν συνηθίσει ορισμένοι», υποδεικνύοντας ότι ο λαός της Υεμένης είναι έτοιμος να κάνει θυσίες για να στηρίξει τον λαό της Γάζας. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης είναι πλήρως προετοιμασμένες, αποφασισμένες και δεσμευμένες να εκτελέσουν τις οδηγίες του ηγέτη της επανάστασης για την υποστήριξη της Γάζας», δήλωσε ο υποστράτηγος Al-Mushki.

Τόνισε ότι «η στάση της Υεμένης απέναντι στη Γάζα απορρέει από το θρησκευτικό, ηθικό και πολιτιστικό μας καθήκον, που υπαγορεύεται από τις παραδόσεις και την αξιοπρέπειά μας ως Υεμενίτες», προσθέτοντας ότι «οι ένοπλες δυνάμεις, σε όλους τους κλάδους τους, είναι έτοιμες να αναλάβουν οποιαδήποτε επιχείρηση τους ανατεθεί». Αυτές οι δηλώσεις προσθέτουν πίεση στο Ισραήλ και κυρίως τις ΗΠΑ.

«Ο μεγάλος λαός της Υεμένης αποτελεί πυλώνα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης σε όλα τα καθήκοντα και τις επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε ο ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος. Η Υεμένη επιτίθεται εδώ και μήνες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Παλαιστίνη, ενώ δεσμεύεται να υποστηρίζει πάντα τη Γάζα με κάθε μέσο. Μόλις την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, ταξίαρχος Yahya Saree, ανακοίνωσε ότι η πυραυλική δύναμη εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους κατά ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων στην Ούμ αλ-Ρασράς όπως την αποκαλούν ή Ελιάτ όπως την γνωρίζουμε, νότια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με αρκετούς πυραύλους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024