Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Οι επικεφαλής της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ διεξήγαγαν συνομιλίες για την πορεία του πολέμου

Γάζα: Οι επικεφαλής της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ διεξήγαγαν συνομιλίες για την πορεία του πολέμου

Την Παρασκευή οι Ismail Haniyeh, και Dr. Ziad Nakhaleh, ηγέτες της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, είχαν συνομιλίες σχετικά με το μέλλον του πολέμου.

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Κινήματος Χαμάς, Ismail Haniyeh, και ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ, Dr. Ziad Nakhaleh, συζήτησαν, κατά τη διάρκεια μιας επαφής την Παρασκευή, τις τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και τις στρατιωτικές καθώς και πολιτικές ενημερώσεις που σχετίζονται με την επιχείρηση Καταιγίδα (Πλημμύρα) του Αλ Ακσά.

Ο Haniyeh και ο Nakhaleh, όπως μετέφερε η ιστοσελίδα Al Manar του Λιβάνου, εξέτασαν τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός πρέπει να οδηγήσουν στον τερματισμό της επίθεσης, στην πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα, στην άρση της πολιορκίας ώστε να επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα όλων των βιοτικών αναγκών, στην ανοικοδόμηση και σε μια συμφωνία ανταλλαγής όλων για όλους τους αιχμαλώτους.

Ηγετικό στέλεχος των παρατάξεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης αποκάλυψε την Πέμπτη ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός

«Οι παλαιστινιακές παρατάξεις αντίστασης θα βρίσκονται εκεί όπου μπορούν να προστατεύσουν τους Παλαιστίνιους και να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους», δήλωσαν οι δύο ηγέτες.

Οι κοινές δηλώσεις, το Κατάρ και η διάψευση της αποδοχής από πλευράς Χαμάς

Ο Haniyeh και ο Nakhaleh υπογράμμισαν ότι η ηρωική σταθερότητα των Παλαιστινίων, η ανδρεία της αντίστασης και η πολιτική βούληση στη μάχη της πλημμύρας της Al-Aqsa, σε συνδυασμό με τα βάσανα των Παλαιστινίων κατοίκων στην Al-Quds, τη Δυτική Όχθη και αλλού, θα χαρίσουν στον παλαιστινιακό λαό την ελευθερία, την επιστροφή και την ανεξαρτησία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η Χαμάς δέχτηκε θετικά την πρόταση εκεχειρίας. Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι το κόμμα που εκπροσωπεί είχε «λάβει μήνυμα από την ηγεσία της Χαμάς σχετικά με το έγγραφο-πλαίσιο που παρουσιάστηκε με βάση τη συνάντηση του Παρισιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση κατέληξε σε μια στιγμιαία πρόταση κατάπαυσης του πυρός, η οποία περιελάμβανε μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων σε τρία στάδια. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ουίλιαμ Μπερνς, διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και κορυφαίοι Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί και Καταριανοί αξιωματούχοι. Ένα ηγετικό στέλεχος των παρατάξεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης αποκάλυψε την Πέμπτη ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024