Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Ισλαμικής Τζιχάντ για συνομιλίες με αξιωματούχους

Πόλεμος στη Γάζα: Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Ισλαμικής Τζιχάντ για συνομιλίες με αξιωματούχους

Ο πόλεμος στη Γάζα μαίνεται, όπως συνεχίζονται και οι προσπάθειες για νέες ανταλλαγές ομήρων και κρατουμένων, καθώς και για κατάπαυση του πυρός

Αντιπροσωπεία του κινήματος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), μιας ένοπλης οργάνωσης που έχει συμμαχήσει με τη Χαμάς και είναι γνωστή για την κράτηση μερικών από τους Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα, έφτασε στο Κάιρο.

Οι προσπάθειες για νέα συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις συνεχίζονται

H οργάνωση θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας, όπως δήλωσε σήμερα, στο Reuters ένα μέλος της οργάνωσης που έχει λάβει γνώση για τις συνομιλίες.


Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην εξεύρεση «τρόπων για τον τερματισμό της επιθετικότητας των Ισραηλινών κατά του λαού μας», δήλωσε ο αξιωματούχος της οργάνωσης που έχει την υποστήριξη του Ιράν και έχει μέχρι σήμερα, απορρίψει το ενδεχόμενο νέων συμφωνιών ανταλλαγής ομήρων με το Ισραήλ, πριν από τον τερματισμό των ισραηλινών πολεμικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, με πληθυσμό 2,3 εκατομμύρια κατοίκους.

Πληροφορίες για νέα προσφορά συμφωνίας στη Χαμάς

Το κανάλι Asharq με έδρα τη Ραμάλα μετέδωσε νωρίτερα την Κυριακή ότι η Αίγυπτος προσέφερε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε τρεις φάσεις στην αντιπροσωπεία της Χαμάς που επισκέφθηκε το Κάιρο.

Σύμφωνα με την πρόταση, η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει με μια ανάπαυλα των μαχών για δύο εβδομάδες και θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 40 Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, κυρίως γυναικών, παιδιών και ασθενών ενηλίκων.

Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ θα απελευθερώσει 120 Παλαιστίνιους κρατούμενους και θα επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων και φυσικού αερίου.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024