Λωρίδα της Γάζας: Αντικρουόμενες απόψεις από Κατάρ και Χαμάς για «θετική επιβεβαίωση» σε πρόταση εκεχειρίας
Το Κατάρ αναφέρει ότι υπήρξε αρχική επιβεβαίωση από τη Χαμάς σε μια πρόταση εκεχειρίας που αποδέχεται το Ισραήλ, αλλά η ισλαμιστική οργάνωση δηλώνει πως ακόμη δεν έχει συναινέσει.
Η Χαμάς έδωσε μια «πρώτη θετική επιβεβαίωση» σε μια πρόταση ανθρωπιστικής παύσης στον πόλεμό της με το Ισραήλ και σε μια ανταλλαγή ομήρων και παλαιστίνιων φυλακισμένων, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Μάτζεντ αλ-Ανσάρι (φωτογραφία, επάνω, από το X).
Μια νέα συμφωνία για εκεχειρία και την ελευθέρωση των ομήρων και των Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ μελετάται επί του παρόντος, με βάση την πρόταση που προήλθε από τη συνάντηση στη Γαλλία το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταξύ αμερικανών, ισραηλινών, καταριανών και αιγύπτιων αξιωματούχων.
«Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ακόμα πολύ δύσκολος»
«Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από την ισραηλινή πλευρά και τώρα έχουμε μια πρώτη θετική επιβεβαίωση από τη Χαμάς», δήλωσε ο Μάτζεντ αλ-Ανσάρι.
«Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ακόμα πολύ δύσκολος. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια προσεχή παύση. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε καλά νέα για αυτό το θέμα», πρόσθεσε.
Πηγή της Χαμάς στη Γάζα είπε, ωστόσο, στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση για την πρόταση.
«Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το πλαίσιο της πρότασης (…) και η δήλωση του Κατάρ είναι βιαστική και ψευδής», δήλωσε η πηγή αυτή.
Δεν έδωσε απάντηση
Ο σύμβουλος για τα μέσα ενημέρωσης του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του ισλαμιστικού κινήματος δήλωσε χθες στο Reuters ότι η Χαμάς έλαβε την πρόταση εκεχειρίας για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα, αλλά δεν έδωσε απάντηση σε καμία πλευρά.
«Λέμε ότι το τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης είναι μηδενικό και ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Τάχερ αλ-Νόνο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Σάκκαρη: ««Θέλω να επιστρέψω ανάμεσα στις καλύτερες, δεν είμαι χαρούμενη εκεί που βρίσκομαι τώρα»
- «Σφίξαμε τον κορσέ της Νικόλ και το πλευρό της έσπασε» – Η backstage ιστορία του Moulin Rouge στα 25 του
- Ασανσέρ οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της απάντησης του Ιράν
- Με… Ro-Ro η Ευρώπη αναζητά εμπορική «έξοδο» από το Ορμούζ
- Εκρήξεις στο Ιράν στην παράκτια πόλη – λιμάνι του Μπάνταρ Αμπάς και στην νήσο Κεσμ
- Φωτιά σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας – Διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Ξεπερασμένο το Γεντί Κουλέ για τον ΟΦΗ – Χρειάζεται γήπεδο σε ικανή έκταση»
- Ο Τραμπ μελετά να ξεκινήσει ξανά το Σχέδιο Ελευθερία – Οι χώρες του Κόλπου επιτρέπουν τη χρήση βάσεών τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442