Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του τένις (vids)

Δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του τένις (vids)

Το αρνητικό ρεκόρ του Ντανίλ Μεντβέντεφ, μετά την ήττα από τον Γιάνικ Σίνερ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Ο λόγος για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος προηγήθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν με 2-0 σετ του Γιάνικ Σίνερ, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι, με τον Ιταλό να γυρίζει τούμπα την αναμέτρηση και με μια επική ανατροπή (3-2 σετ) να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο και να γράφει ιστορία.

Ο Μεντβέντεφ βρέθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν για τρίτη φορά στην καριέρα του, αλλά και δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο.

Το 2021 ηττήθηκε εύκολα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-2). Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στον τελικό, αλλά και πάλι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο της «Rod Laver Arena».

Σε ένα ματς μάλιστα που έμοιαζε πολύ με τον φετινό τελικό, αφού ο Ρώσος προηγήθηκε με 2-0 σετ και μπρέικ απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, αλλά ο Ισπανός με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τον τίτλο με 2-6, 6-7 [5], 6-4, 6-4, 7-5.  Φέτος, δύο χρόνια τον τελικό με τον «Ματαντόρ», ο Ντανίλ Μεντβέντεφ την πάτησε ξανά.

Προηγήθηκε με 6-3, 6-3 του Γιάνικ Σίνερ και όλα έδειχναν ότι θα κατακτήσει το πρώτο του Αυστραλιανό Οπεν και δεύτερο Grand Slam, μετά το US Open του 2021, αλλά από το τρίτο σετ και μετά ο Ιταλός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με 6-4, 6-4, 6-3 έκανε την ολική ανατροπή. Μια ήττα που έκανε τον Μεντβέντεφ τον πρώτο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος, που χάνει δύο τελικούς επιπέδου Grand Slam έχοντας προηγηθεί με 2-0 σετ. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στην ιστορία του τένις.

«Δεν σκεφτόμουν τον αγώνα με τον Ναδάλ, είναι κάτι που θέλω να μείνει πίσω μου. Δε νομίζω ότι με επηρέασε αυτό, αλλιώς θα έχανα πολλούς αγώνες μέσα στη χρονιά έτσι. Δεν είναι ότι μετά το 2-0 έκανα πολλά λάθη. Αυτό που έγινε είναι ότι ξεκίνησε να παίζει καλύτερα, άλλαξε λίγο την τακτική του, ένιωσα και λίγο πιο κουρασμένος, αλλά αυτό δεν ήταν διαφορετικό απ’ όλους τους προηγούμενους αγώνες μου, στους οποίους παρά την κούρασή μου οι αντίπαλοι μου δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν. Το momentum άλλαξε και προσπάθησα να το αλλάξω ξανά, αλλά δεν τα κατάφερα και γι’ αυτό είναι τώρα ο νικητής», ανέφερε ο Ρώσος για τους δύο χαμένους με Ναδάλ και Σίνερ.

31 σετ, 24+ ώρες στο κορτ

Η κατάρρευση του Μεντβέντεφ μετά το δεύτερο σετ έχει εξήγηση. Ο Ρώσος ξεκίνησε τον μεγάλο τελικό έχοντας παίξει νωρίτερα 26 σετ και έχοντας περάσει 20 ώρες στο κορτ. Είχε δώσει πολλά περισσότερα σετ από όσα ο αντίπαλός του (19) και είχε αγωνιστεί πολλή περισσότερη ώρα από ότι ο Ιταλός (14 ώρες). Ήταν λογικό ο Σίνερ να είναι πιο φρέσκος. Ο Ντανίλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έφτασε να προηγηθεί με 2-0, αλλά όσο περνούσε η ώρα ξέμενε από δυνάμεις και ήταν απόλυτα λογικό, με τον Ιταλό να εκμεταλλεύεται την κούραση του αντιπάλου του και να φτάσει σε μια επική ανατροπή. Ο Ρώσος ολοκλήρωσε το Αυστραλιανό Όπεν έχοντας παίξει 31 σετ και έχοντας ξεπεράσει τις 24 ώρες στο γήπεδο.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μάλιστα έγινε ο πρώτος τενίστας που έπαιξε τέσσερα πεντάσετα στο ίδιο Grand Slam. Στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Εμίλ Ρουσουβουόρι, στους «8» κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτς, στον ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και στον τελικό με τον Γιάνικ Σίνερ. Μόνο ένα παιχνίδι κέρδισε στα τρία σετ. Αυτό με τον Αλιασίμ για τους «32».

«Μετά τον αγώνα με τον Ζβέρεφ πήγα για ύπνο στις 5 το πρωί πάλι! Ήταν τρελό. Θυμάμαι μόνο άλλη μια φορά, όταν κέρδισα το ATP Finals στο Λονδίνο είχα πάει για ύπνο στις 4 μετά τη νίκη μου με τον Ναδάλ και την επόμενη μέρα έπρεπε να παίξω με τον Τιμ . Κατάφερα να κερδίσω σε ένα κλειστό ματς και ήταν αρκετά δύσκολο. Τα ματς των 5 σετ έχουν το καλό ότι την επόμενη μέρα δεν έχεις αγώνα, αλλά αν πας για ύπνο τόσο αργά την επόμενη μέρα νιώθεις χάλια και προσπαθείς να αναρρώσεις για την επόμενη. Τουλάχιστον όμως έχω το ρεκόρ σε κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος μετά τον τελικό με τον Σίνερ.

Ο Μεντβέντεφ, πάντως, παρά την ήττα από τον Ιταλό, ήταν ευδιάθετος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό και χαμογελαστός, γεγονός που δείχνει ότι έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθειά του. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι θα έχει και άλλες ευκαιρίες για να πάρει Grand Slam τίτλους, ειδικά όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο Νόβακ Τζόκοβιτς…

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024