Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Οι κατηγορίες σε βάρος μου -εάν απαγγελθούν- θα καταπέσουν, λέει ο Πολυχρονόπουλος

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Οι κατηγορίες σε βάρος μου -εάν απαγγελθούν- θα καταπέσουν, λέει ο Πολυχρονόπουλος

Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δεύτερο παντελόνι, λέει ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου - Τι αναφέρει ο ίδιος σε νέα ανακοίνωσε που εξέδωσε

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, υποστηρίζει ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του.

Τονίζει ότι δεν τον έχει καλέσει καμία Αρχή για τις κατηγορίες που φέρονται να τον βαραίνουν και αναφέρει ότι «ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου». Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο».

«Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία»

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αναφέρει ότι «είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου:

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια.

Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου.

Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου». Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Αλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν. Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».

«Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία»

Γαμπρός Πολυχρονόπουλου: Βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δεύτερο παντελόνι

Ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και εθελοντής στον «Άλλο Άνθρωπο», μίλησε στο MEGA για τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό του.

«Κάποια στιγμή, του έκανα μια εξυπηρέτηση, είχε ένα θέμα ο άνθρωπος, δεν ξέρω γιατί, αυτό το ξέρει αυτός. Κάποια στιγμή χρησιμοποίησε την κάρτα μου, μπήκε ένα ποσό που, επειδή εγώ δουλεύω στον δήμο, δεν μπορούσα να το δικαιολογήσω και με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα. Δεν θυμάμαι το ποσό, έχουν περάσει τρία χρόνια, αλλά ήταν λίγα αν δεν κάνω λάθος», ανέφερε αρχικώς.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «λέω «παιδιά, τα λεφτά αυτά δεν είναι δικά μου, είναι για… αλλουνού». «Ποιος είναι ο κύριος» μου λένε, λέω «ο τάδε». Μου λένε «μπορούμε να έχουμε επικοινωνία μαζί του;», λέω «ευχαρίστως» και τους δίνω το τηλέφωνο, τα μιλήσανε. Ο άνθρωπος αυτός είχε βάλει ένα νούμερο, έναν αριθμό εκεί για να μαζέψει μερικά χρήματα, όποιος ήθελε να έβαζε, για να πάει τις νταλίκες στην Τουρκία για τους σεισμοπαθείς τότε. Του δίνω το τηλέφωνο, μιλήσανε και μετά από 4 ημέρες, αφού βεβαιώθηκαν οι άνθρωποι πού πάνε τα λεφτά, μου είπαν «κ. Τζίτζη έλα πάρε τα χρήματα να τα πας εκεί που πρέπει». Αυτό έκανα και αυτό ήταν όλο. Μετά ακύρωσα και την κάρτα, δε θέλω να έχω τέτοια προβλήματα».

Πρόσθεσε ότι ό ίδιος βοηθούσε εθελοντικά και μετέφερε τα πράγματα. «Απλά έδωσα μια φορά τον λογαριασμό μου για να τον εξυπηρετήσω. Τον τζόγο δεν τον πιστεύω με τίποτα, απλώς τον σαμποτάρουν, κάθε άνθρωπος έχει και τους εχθρούς του. Δεν έχουμε επικοινωνήσει καθόλου μετά από όσα ακούστηκαν. Εγώ γιατί να βρεθώ μπλεγμένος; Δεν έκλεψα, δεν έπαιξα. Εξυπηρέτηση έκανα. Λάθος μου ήταν και αυτό βέβαια, εντάξει, λόγω εμπιστοσύνης», είπε.

Καταληκτικά για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο υπογράμμισε πως «βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δεύτερο παντελόνι, ακόμα και τα τσιγάρα στην τσέπη που είχε, τα έδινε. Γι΄ αυτό έχω αμφιβολίες. Μακάρι να ήταν κι άλλος σαν και αυτόν. Όχι ότι είναι κουνιάδος μου, αλλά μακάρι να ήταν κι άλλος σαν και αυτόν».

Το πόρισμα

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα (η μητέρα του και ο γαμπρός του), πήραν παρανόμως τουλάχιστον 600.000 ευρώ από δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» και τις διοχέτευσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών.

Η Αρχή δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς του ιδιοκτήτη αλλά και συγγενικών του προσώπων.

«Συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας ‘Ο Άλλος Άνθρωπος’», αναφέρεται στο πόρισμα.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται. Η μητέρα του από την πλευρά της υποστηρίζει  πως ζει με μία σύνταξη μόλις 280 ευρώ και ότι όλα είναι ψέματα.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024