Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να εξηγηθεί» - Ζητά συγγνώμη ο Κ. Πολυχρονόπουλος

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να εξηγηθεί» – Ζητά συγγνώμη ο Κ. Πολυχρονόπουλος

Τη δική του απάντηση στις κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος απαντά ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας.

Δύο 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση της αναφοράς από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τις ύποπτες κινήσεις από τους λογαριασμούς που δίνονταν οι δωρεές των πολιτών για την κοινωνική κουζίνα, ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» έδωσε τις πρώτες του απαντήσεις.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μέσω δελτίου Τύπου, δηλώνει ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση της κοινωνικής κουζίνας και εκείνοι που οι λογαριασμοί τους χρησιμοποιούνταν για τις δωρεές (η μητέρα του και ο γαμπρός του) θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

«Άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας ενώπιων των αρμόδιων Αρχών» τονίζει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, συμπληρώνοντας ότι είναι σίγουρος ότι «θα διαλευκανθούν τα πάντα».

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση ή ακόμα και θυμό»

Κάνει… πίσω

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τονίζει ότι θα απέχει το επόμενο διάστημα από τη διαχείριση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», προκειμένου να διευκολύνει το έργο τόσο των Αρχών, όσο και της εθελοντικής ομάδας.

Καταλήγοντας ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητά συγγνώμη από τους πολίτες που βοηθούσαν στο έργο της κοινωνικής κουζίνας. «Εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση ή ακόμα και θυμό και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο» τονίζει.

«Άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας ενώπιων των αρμόδιων Αρχών» τόνισε

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Άλλου Ανθρώπου»:

«Έχοντας λάβει γνώση των σοβαρών κατηγοριών που αποδίδονται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τόσο σε εμένα, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όσο και στη μητέρα μου Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, αλλά και στον γαμπρό μου Παύλο Τζίτζη, θέλω να δηλώσω ότι άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας ενώπιων των αρμόδιων Αρχών.

Κατανοώ ότι όλοι σας έχετε εύλογες απορίες και θα θέλατε λεπτομερείς απαντήσεις, αλλά τη δεδομένη στιγμή θεωρώ ότι προτεραιότητα έχει η Δικαιοσύνη. Το επόμενο διάστημα, όταν και θα κληθούμε να απαντήσουμε ενώπιόν της, να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα.

Παράλληλα, θέλω να δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργο της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», θεωρώ αυτονόητο να απέχω το επόμενο διάστημα από τη διαχείρισή της μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη.

Το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η κοινωνική κουζίνα είναι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον σκοπό της όλοι όσοι τη στηρίζουν καθημερινά και κυρίως οι εθελοντές της.

Όσοι στηρίζετε την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε τόσο τη δράση μας όσο και τον τρόπο που τελείται αυτή καθημερινά. Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψινο που να μην μπορεί να εξηγηθεί.

Εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση ή ακόμα και θυμό και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024