Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξετυλίγεται το κουβάρι για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, η οποία τα τελευταία 13 χρόνια έχει προσφέρει εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος»Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Τόσο το οικογενειακό του περιβάλλον όσο και οι εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας είναι στο πλευρό του, την ώρα που οι Αρχές εξετάζουν καθημερινά νέες αποκαλύψεις για τις κινήσεις και το περιβάλλον του.

Νέες αποκαλύψεις

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της κοινωνικής κουζίνας η οποία τα τελευταία 13 χρόνια έχει προσφέρει εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα.

Η επίμαχη φωτογραφία από το ρεπορτάζ του MEGA

Ο Β. Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε μία φωτογραφία, όπου απεικονίζει τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να παίζει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών με την υποσημείωση ότι είναι κοντά στην κοινωνική κουζίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος το τελευταίο 24ωρο, αναφέρουν ότι σε παλιότερο χρόνο ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας επισκεπτόταν πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, όπου ήταν στην ιδιοκτησία πατέρα γνωστής παρουσιάστριας και πλέον δεν το έχει στην ιδιοκτησία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να εμφανιζόταν σε πολλά πρακτορεία παίζοντας τυχερά παιχνίδια και καταθέτοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» είχε μετακινηθεί και έπαιζε ηλεκτρονικό τζόγο σε ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Αιγάλεω, κοντά στην Ιερά Οδό.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, σε ό,τι αφορά την έρευνα της Αρχής Ξέπλυμα Χρήματος φαίνεται ότι τα ποσά που έχουν χαθεί στον ηλεκτρονικό τζόγο ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες ευρώ, φθάνοντας και πιθανόν ξεπερνώντας ακόμα και το εκατομμύριο, δεδομένου ότι η έρευνα που έχει γίνει μέσα στο χρόνο είναι τα 2 χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου

Να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του πρακτορείο το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τόνισε πως ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» έπαιζε τζόγο και ήταν «καλός παίκτης».

Μιλώντας στον ALPHA ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου τόνισε πως ο κ. Πολυχρονόπουλος έπαιζε μεγάλα ποσά και ήταν για χρόνια πελάτης του πρακτορείου.

Να σημειωθεί πως ο κ. Πολυχρονόπουλος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, παραδέχτηκε πως πήγαινε στο πρακτορείο με την κάρτα στην οποία έμπαιναν τα χρήματα από τις δωρεές, ωστόσο τόνισε πως την περνούσε από το POS για να πάρει στο χέρι τα χρήματα λόγω του πιστωτικού ορίου των ΑΤΜ.

Επέστρεψε στην Αθήνα

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ανέστειλε τη χθεσινή δράση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας για να έρθει στην Αθήνα και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες προτίθεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στον Εισαγγελέα.  Χθες το «Πρώτο Θέμα» έγραψε πως ο διατάχθηκε δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων που έχουν σε σχέση με τον ίδιον.

Ο Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος επέστρεψε στην Αθήνα.

Εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας που μίλησαν στον Alpha εμφανίστηκαν να εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη και δηλώνουν πως δεν πιστεύουν πως κάνει κάτι παράνομο.

«Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει Δικαιοσύνη. Όλα φαίνονται στην πράξη. Οι εικόνες με τον κόσμο μιλούν από μόνες τους. Όποιος θέλει μπορεί να περάσει από την κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” για να δει την πραγματική αλήθεια. Ο Κώστας είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Πολλοί έχουν περάσει από την κουζίνα και έχουν βοηθήσει. Ο Κωνσταντίνος προσφέρει στους συνανθρώπους του, δεν κάνει κάτι παράνομο», αναφέρουν.

Πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ: «Δεν έλεγξαν τον συγκεκριμένο»

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για όσα συμβαίνουν με τον «Άλλο Άνθρωπο».

«Το πιο πιθανό είναι να αναζητήθηκαν μεταφορές χρημάτων προς στοιχηματικές εταιρείες και να προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα χωρίς να γνωρίζουν ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στη δομή, δεδομένου ότι δεν ήταν το συγκεκριμένο πρόσωπο» σημείωσε.

«Προέκυψε και βγήκε αυτό. Μπορεί να ελέγχονται όλοι οι λογαριασμοί που τροφοδοτούν στοιχηματικούς λογαριασμούς. Προκύπτουν ονόματα που οι ελεγκτές δεν κοιτάνε αν είναι αυτός. Οι ελεγκτές είδαν ότι το συγκεκριμένο όνομα δραστηριοποιείται σε αυτά. Ειδικά όταν βλέπουν ότι πρόκειται για άτυπη δομή που δίνει συσσίτιο είναι πολύ προσεκτικοί».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024