Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιορδανία: Απόστρατος για το χτύπημα στο φυλάκιο των ΗΠΑ - «Τα στρατεύματα ήταν ευάλωτα σε επίθεση»

Ιορδανία: Απόστρατος για το χτύπημα στο φυλάκιο των ΗΠΑ – «Τα στρατεύματα ήταν ευάλωτα σε επίθεση»

«Τα στρατεύματά μας χρησιμοποιούνται ως πιόνια που διευκολύνουν αυτές τις ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν να χτυπήσουν», δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης, Ντάνιελ Ντέιβις.

Στο χτύπημα στο φυλάκιο των ΗΠΑ στην Ιορδανία που στοίχησε τη ζωή σε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες αναφέρθηκε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, Ντάνιελ Ντέιβις.

Το χτύπημα μάλιστα σηματοδοτεί τους πρώτους θανάτους Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο του 2023 και της ευρύτερης κλιμάκωσης στην περιοχή.

«Άσκοπο να έχουμε στρατεύματα διασκορπισμένα στο Ιράκ και τη Συρία, και τώρα και στην Ιορδανία, επειδή δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό»

Μάλιστα τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν προμηνύουν «απάντηση» και μάλιστα σκληρή από την πλευρά των ΗΠΑ, ωστόσο σύμφωνα με το Newsweek, μιλώντας στο Fox News Live το απόγευμα της Κυριακής, ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης, δήλωσε πως οι Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν από χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Ιορδανία ήταν «ευάλωτοι» καθώς βρίσκονται σε ένα «στρατηγικά τρωτό σημείο».

Ανακατανομή στρατευμάτων

«Είναι άσκοπο να έχουμε στρατεύματα διασκορπισμένα στο Ιράκ και τη Συρία, και τώρα και στην Ιορδανία, επειδή δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό για τον αμερικανικό στρατό. Είναι ένα στρατηγικά τρωτό σημείο. Τα στρατεύματά μας χρησιμοποιούνται ως πιόνια που διευκολύνουν αυτές τις ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν να χτυπήσουν, και τώρα συνέβη», είπε χαρακτηριστικά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Πρέπει να αναδιατάξουμε αυτά τα στρατεύματα εκεί όπου είναι καλύτερα προστατευμένα με καλύτερα μέσα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Τότε μπορούμε να ανησυχούμε για κάποια διπλωματία», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, μια ομάδα-ομπρέλα για διάφορες πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν ανέφερε ότι επιτέθηκε σε διάφορα σημεία κατά μήκος των συνόρων Ιορδανίας-Συρίας την Κυριακή – συμπεριλαμβανομένου ενός στρατοπέδου κοντά στη βάση των ΗΠΑ στην Ιορδανία, όπου σκοτώθηκαν στρατιώτες.

Σύμφωνα με το CNN, το στρατόπεδο, Αλ Ρουμπκάν, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Πύργο 22, όπου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τρία μέλη των υπηρεσιών σκοτώθηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Δορυφορική άποψη του στρατιωτικού φυλακίου των ΗΠΑ, γνωστού ως Πύργος 22, στο Ρουκμπάν

Ακόμα εκτός από τη στρατηγική αναδιάταξη των στρατευμάτων τους στην περιοχή, ο Ντέιβις προέτρεψε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σκεφτεί «καθαρά και χωρίς συναισθήματα» σχετικά με τυχόν αντίποινα, ιδίως κατά του Ιράν.

«Όλοι θέλουν να χτυπήσουν το Ιράν, αλλά πρέπει να σκεφτούμε καθαρά και χωρίς συναισθήματα, ώστε να μην το κάνουμε ακόμη χειρότερο», είπε.

«Πρέπει να εξαλείψουμε όποιον το έκανε αυτό, αλλά πρέπει να απαλλαγούμε από το να είναι ευάλωτα τα στρατεύματα. Δεν είναι προς το αμερικανικό συμφέρον να δούμε αυτόν τον πόλεμο να επεκτείνεται. Θα μπορούσαν να χαθούν εκατοντάδες ή χιλιάδες ζωές σε έναν πόλεμο που κανείς δεν χρειάζεται», κατέληξε.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024