Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Η Ιορδανία καταδικάζει την κατάσχεση παλαιστινιακών εδαφών στην Ανατ. Ιερουσαλήμ

Παλαιστίνη: Η Ιορδανία καταδικάζει την κατάσχεση παλαιστινιακών εδαφών στην Ανατ. Ιερουσαλήμ

Το Υπ. Εξωτερικών καταγγέλει την απόφαση του Ισραήλ να κατασχέσει παλαιστινιακά εδάφη στην περιοχή Σιλγουάν στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ για την κατασκευή ενός τελεφερίκ.

Το Υπ. Εξωτερικών της Ιορδανίας καταδίκασε σήμερα την απόφαση του Ισραήλ να κατασχέσει παλαιστινιακά εδάφη στην περιοχή Σιλγουάν στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ για την κατασκευή ενός τελεφερίκ.

Θα περνάει από το Σιλγουάν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.

Για ακόμα μια παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου κάνει λόγο η Ιορδανία, λόγω κατασχέσεων παλαιστινιακών εδαφών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας κατήγγειλε την ισραηλινή απόφαση ως «απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια που συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων της UNESCO».

«Όχι στην κατάσχεση παλαιστινιακών εδαφών, τον εκτοπισμό κατοίκων και της αλλαγή καθεστώτος και χαρακτήρα της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Σουφιάν Κουντάχ, δήλωσε ότι η κατάσχεση παλαιστινιακών εδαφών, ο εκτοπισμός κατοίκων από τα σπίτια τους και οι ισραηλινές προσπάθειες να αλλάξει το καθεστώς και ο χαρακτήρας της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ αποτελούν «κατάφωρη παραβίαση και σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων της διεθνούς νομιμότητας».

Ο Κουντάχ επικαλέστηκε το ψήφισμα αριθ. 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεση δράση για να σταματήσουν τα ισραηλινά «μονομερή και παράνομα» μέτρα. Πρόσθεσε ότι τα ισραηλινά μέτρα που αποσκοπούν στην αλλαγή του χαρακτήρα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και των τειχών της και στην αλλαγή του νομικού της καθεστώτος είναι «άκυρα και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Χάγης του 1954 για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης».

Ο εκπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών της Ιορδανίας πρόσθεσε πως η κατάσχεση των εκτάσεων του Σιλγουάν παραβιάζει τη Σύμβαση της Χάγης για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του 1972 και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO, πρόσθεσε η το πρακτορείο της Petra.

Στην φωτογραφία εικονίζεται ο Αϊμάν Σαφάντι, υπ. Εξωτερικών της Ιορδανίας.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024