Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έπεσε σε κώμα covid - Ξύπνησε μετά από δύο εβδομάδες έχοντας γεννήσει δίδυμα

Έπεσε σε κώμα covid – Ξύπνησε μετά από δύο εβδομάδες έχοντας γεννήσει δίδυμα

«Ακόμα και όταν είδα τα μωρά, νόμιζα ότι ήταν όνειρο και ότι δεν ήταν δικά μου»

Τον Μάρτιο του 2020, η Perpetual Uke ήταν υγιής και απολάμβανα την εγκυμοσύνη της. Ξαφνικά κόλησε κορονοϊό πιθανότατα στη δουλειά. Ως σύμβουλος ρευματολογίας στο νοσοκομείο της πόλης του Μπέρμιγχαμ δούλευε μέσω τηλεργασίας λόγω του ηψυλού ρίσκου στην κατάστασή της, αλλά είχε καθήκον να φροντίζει τους ασθενείς και πήγε στο νοσοκομείο για κάποια ραντεβού.

Τα νοσοκομεία κατακλύζονταν όλο και περισσότερο από ασθενείς με κορονοϊό.

Όταν δεν ένιωσε καλά, δέχτηκε επίσκεψη από γιατρό στο σπίτι. Αλλά σύντομα χειροτέρεψε και ο σύζυγός της, ο Μάθιου, με οδήγησε στο νοσοκομείο.

Μεταφέρθηκε γρήγορα στην εντατική, όπου διασωληνώθηκε. Αν και δυσκολευόταν με την αναπνοή της, ήταν σίγουρη ότι θα γυρνούσε σε λίγες μέρες σπίτι. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν έτσι.

Οι γιατροί ανησυχούσαν για τη μειωμένη κίνηση των εμβρύων. Ένας από αυτά, ο Πασκάλ, είχε υποστεί ενδομήτριο εγκεφαλικό και είπαν στον Μάθιου ότι μπορεί να μην τα καταφέρει.

Ακόμα και όταν είδα τα μωρά, νόμιζα ότι ήταν όνειρο και δεν ήταν δικά μου. Αλλά η απουσία του εξογκώματος μου, συν το μητρικό μου γάλα με βοήθησαν να πειστώ

Αποφάσισαν επείγουσα καισαρική τομή. Γέννησε ενώ βρισκόταν σε κώμα, δύο εβδομάδες αφότου μπήκε στο νοσοκομείο.

«Δύο μέρες αργότερα, είπαν στον Μάθιου ότι ο Πάσκαλ ήταν απίθανο να επιβιώσει λόγω αιμορραγίας στον εγκέφαλο και τους πνεύμονές του. Οι πιθανότητες να επιζήσουν και να αναπτυχθούν φυσιολογικά και τα δύο αυτά πρόωρα δίδυμα ήταν 50-50 – και αυτό χωρίς τις άγνωστες επιπτώσεις του κορονοϊού» είπε στον Guardian η Perpetual.

«Δεν θυμάμαι τίποτα»

«Δεν θυμάμαι τίποτα κατά τη διάρκεια του κώματος μου, αλλά η ομάδα του νοσοκομείου κρατούσε ένα ημερολόγιο. Ο Μάθιου τηλεφώνησε πολλές φορές την ημέρα, αλλά δεν μπορούσε να επισκεφτεί λόγω των κανονισμών για τον Covid. Ήμουν σε κώμα για δύο εβδομάδες μετά τους τοκετούς.

ι πιθανότητες να επιζήσουν και να αναπτυχθούν φυσιολογικά και τα δύο αυτά πρόωρα δίδυμα ήταν 50-50 – και αυτό χωρίς τις άγνωστες επιπτώσεις του κορονοϊού

»Τότε, μια μέρα, ξύπνησα ξαφνικά στη 1 το πρωί, νιώθοντας αποπροσανατολισμένη και ζαλισμένη. Πίστευα ότι έχασα ολόκληρη την οικογένειά μου. Προσπάθησα να βγάλω τους σωλήνες αναπνοής και σίτισης και ζήτησα φάρμακα για να πεθάνω. Οι νοσοκόμες με καθησύχασαν, με μεγάλη ενσυναίσθηση, ότι τα δίδυμα λάμβαναν φροντίδα. Μου έδειξαν το πρόσωπο του Μάθιου σε μια βιντεοκλήση».

Στις φωτογραφίες κατά τη γέννηση, τα δίδυμα έμοιαζαν με τα έμβρυα 26 εβδομάδων που ήταν. «Όταν τα συνάντησα στην 28η εβδομάδα, ήταν ακόμα μικροσκοπικά, με ζαρωμένο δέρμα και απαλές, χνουδωτές τρίχες. Η καλύτερη στιγμή ήταν η πρώτη μου επαφή δέρμα με δέρμα μαζί τους».

Η Perpetual ήταν στο νοσοκομείο για έξι εβδομάδες και τα δίδυμα πέρασαν 116 ημέρες στη ΜΕΘ νεογνών. «Είμαι για πάντα ευγνώμων που τη φροντίδα μας διαχειρίστηκαν τόσο εξαιρετικοί συνάδελφοι».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024