Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Άμαχος παλαιστίνιος δολοφονήθηκε μπροστά στην κάμερα του ITV κρατώντας λευκή σημαία

Γάζα: Άμαχος παλαιστίνιος δολοφονήθηκε μπροστά στην κάμερα του ITV κρατώντας λευκή σημαία

Ένας άμαχος Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε κρατώντας λευκή σημαία στη Χαν Γιουνίς, λίγο πριν είχε πει στην κάμερα πως ο Ισραηλινός στρατός μας πυροβολεί όπου μας βρει.

Μια ομάδα ανδρών στη Γάζα, κρατώντας μια λευκή σημαία, είπαν στο ITV News ότι ήθελαν να σώσουν τα μέλη της οικογένειάς τους, λίγα λεπτά αργότερα ένας από αυτούς πυροβολήθηκε πέφτοντας νεκρός. Σε κάτι που περιγράφηκε μέχρι και στο βρετανικό κοινοβούλιο ως έγκλημα πολέμου.

Ο αγγλόφωνος άνδρας εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι αφού εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας όταν ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος, η οικογένεια τώρα το έβαλε ξανά στα πόδια, εγκαταλείποντας αυτή τη φορά το Χαν Γιουνίς για να κατευθυνθούν προς τη Ράφα.

Μιλώντας στην κάμερα, ο κ. Abu Sahloul είπε ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη μητέρα και τον αδελφό του για να τους συνοδεύσουν εκτός κινδύνου

Οι προσπάθειές τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο τους οδήγησαν από την κορυφή της Λωρίδας της Γάζας στον πάτο. Βρίσκονται ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους, με την πλάτη τους στα αιγυπτιακά σύνορα και τις ισραηλινές δυνάμεις να τους καταδιώκουν. Προσοχή: Οι εικόνες στο βίντεο δεν είναι σκληρές λόγω του αίματος, αλλά λόγω της εν ψυχρώ δολοφονίας. Αν δεν επιθυμείτε να το δείτε, σταματήστε το βίντεο του ITV που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου πριν το 02:40.

«Πουθενά δεν είναι ασφαλές στη Γάζα», είπε σε έναν εικονολήπτη που εργαζόταν για το ITV News

«Παντού υπάρχει ο ισραηλινός στρατός. Μας πυροβολούν στο σπίτι, σε κάθε κτίριο και στο δρόμο». Δεν μπορούσε να γνωρίζει πόσο προφητικά ήταν τα λόγια του, διότι στιγμές αργότερα, ο εικονολήπτης κινηματογράφησε τον αθώο πολίτη να πυροβολείται στο δρόμο. Ο εικονολήπτης πρόσεξε τον Ramzi Abu Sahloul επειδή ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα πέντε ανδρών που στέκονταν ακίνητοι, με τα χέρια ψηλά, ενώ ένας από αυτούς κρατούσε μια λευκή σημαία. Μιλώντας στην κάμερα, ο κ. Abu Sahloul είπε ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη μητέρα και τον αδελφό του για να τους συνοδεύσουν εκτός κινδύνου.

Οι καπνοί και ο ήχος των πυροβολισμών έδειχναν ότι η μάχη γινόταν σε κοντινή απόσταση. Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε και ο εικονολήπτης απομακρύνθηκε. Στη συνέχεια γύρισε για να τραβήξει μια τελευταία φωτογραφία της ομάδας, όταν ξαφνικά ακούστηκε μια απότομη και δυνατή ομοβροντία πυροβολισμών. Οι πέντε άρχισαν να τρέχουν, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο κ. Abu Sahloul κατέρρευσε στο έδαφος.Είχε πυροβοληθεί στο στήθος. Ένας από τους άνδρες τοποθέτησε τη σημαία στις πληγές του.Μεταξύ τους, τον σήκωσαν και καθώς τον μετέφεραν μακριά μπορούσες να διακρίνεις καθαρά τη λευκή σημαία να γίνεται κόκκινη.

Ο 51χρονος σύζυγος και πατέρας δεν κουνιόταν και φαίνεται ότι ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος. Καθώς προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ακούστηκε ο ήχος περισσότερων πυροβολισμών και ο θόρυβος μιας σφαίρας που πέρασε από κοντά υποδήλωνε ότι η ομάδα εξακολουθούσε να αποτελεί στόχο. Τελικά μετέφεραν το πτώμα σε ένα ασφαλέστερο μέρος, όπου η σύζυγός του, η χήρα του, άρχισε να θρηνεί και να θρηνεί την απώλειά της. Ο κ. Abu Sahloul πουλούσε παιδικά ρούχα για να ζήσει.

Η θέση του ισραηλινού στρατού

Απαντώντας σε αίτημα του ITV News, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αρνούνται κατηγορηματικά την ύπαρξη εκτελέσεων στο πεδίο.

Σχετική δήλωση του ισραηλινού στρατού αναφέρει: «Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει καμία σχέση με τις εκτελέσεις: Είναι επιτακτική ανάγκη να τονιστεί ότι ο ανησυχητικός, συκοφαντικός και χονδροειδής λανθασμένος χαρακτηρισμός του πολέμου με αυτές τις κατάπτυστες κατηγορίες μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως επέκταση της προπαγανδιστικής προσπάθειας της Χαμάς να δυσφημίσει τον ισραηλινό στρατό και να υπονομεύσει τον στόχο μας να διαλύσουμε τη Χαμάς και να διασφαλίσουμε ότι η τρομοκρατική οντότητα δεν θα έχει ποτέ ξανά τη δύναμη να δημιουργήσει έναν τρομοκρατικό στρατό, να εισβάλει στο Ισραήλ, να δολοφονήσει, να κάψει, να βιάσει και να απαγάγει Ισραηλινούς».

Το συμβάν στην Γάζα είναι ακόμα ένα έγκλημα πολέμου που υπογραμμίζεται από το γεγονός πως ο άτυχος Παλεστίνιος δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή. Σημάδι πως έβλεπε ξεκάθαρα από τον τηλεφακό την λευκή σημαία.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024