Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένα Έθνη: «Οι ισραηλινές δυνάμεις φέρονται να εκτέλεσαν 11 άοπλους Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας»

Ηνωμένα Έθνη: «Οι ισραηλινές δυνάμεις φέρονται να εκτέλεσαν 11 άοπλους Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας»

Τα Ηνωμένα Έθνη και συγκεκριμένα το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκε στην εκτέλεση 11 Παλαιστινίων στην πόλη της Γάζας. Η οικογένεια της οποίας τα μέλη εκτελέστηκαν ονομάζονταν Ανάν.

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη αναφέρει ότι έλαβε ανησυχητικές πληροφορίες σχετικά με τις δολοφονίες με συνοπτικές διαδικασίες τουλάχιστον 11 άοπλων Παλαιστινίων μπροστά στα μάτια των μελών των οικογενειών τους στη συνοικία Αλ Ριμάλ στην πόλη της Γάζας. Θα διερευνήσει το περιστατικό ως πιθανό έγκλημα πολέμου.

Οι πληροφορίες αναφέρονται από πλευράς ΟΗΕ ως επιβεβαιωμένες αν και απαιτούνται περισσότερες κινήσεις (αφαίρεση των σφαιρών και καταγραφή των μαρτυριών) για να επιβεβαιωθεί πως δράστης των εκτελέσεων ήταν ο ισραηλινός στρατός.

«Πιθανή διάπραξη εγκλήματος πολέμου» βλέπει ο ΟΗΕ όπως ανακοίνωσε με περισσή ευγένεια

«Αυτό εγείρει συναγερμό για την πιθανή διάπραξη εγκλήματος πολέμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΟΗΕ, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Είναι η πολλοστή φορά που το Ισραήλ κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Χώρισαν τους άντρες από τις γυναίκες, εκτέλεσαν τους άντρες, έριξαν χειροβομβίδα στα γυναικόπαιδα

Ο ισραηλινός στρατός «φέρεται να χώρισε τους άνδρες από τις γυναίκες και τα παιδιά και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 11 από τους άνδρες, κυρίως ηλικίας 20 και 30 ετών, μπροστά στα μάτια των μελών της οικογένειάς τους».

Ο στρατός «στη συνέχεια φέρεται να διέταξε τις γυναίκες και τα παιδιά να μπουν σε ένα δωμάτιο και είτε πυροβόλησε εναντίον τους είτε πέταξε μια χειροβομβίδα στο δωμάτιο, τραυματίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά κάποια από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους και ενός παιδιού.

Το OHCHR επιβεβαίωσε τις δολοφονίες στο κτίριο Αλ Άουντα, αν και οι λεπτομέρειες και οι συνθήκες των δολοφονιών βρίσκονται ακόμη υπό εξακρίβωση».

Η ανταπόκριση της Al Mayadeen του Λιβάνου της οποίας η αρχική αναφορά έκανε λόγο για 15 εκτελεσμένους χωρίς να έχει επικαιροποιηθεί

Ανταποκριτής του καναλιού, ενημέρωσε από χθες το βράδυ πως «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εκτέλεσαν εν ψυχρώ 15 άτομα στην κατοικία της οικογένειας Ανάν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με την ανταπόκριση «Η οικογένεια κάλεσε τους ανθρωπιστικούς διεθνείς οργανισμούς να επισκεφθούν τον τόπο της θηριωδίας, η οποία συνέβη κοντά στο Μπουρτζ αλ-Τζαλαά στην πόλη της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις άφησαν πίσω τους αρκετούς νεκρούς και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους, μπροστά στα μάτια των παιδιών και των γυναικών που βρίσκονταν στην κατοικία».

Ακόμη ο δημοσιογραφικός οργανισμός του Λιβάνου, επικαλείται πολλαπλές μαρτυρίες από το εσωτερικό της Λωρίδας έχουν επιβεβαιώσει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εκτελούν αμάχους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εγκαταστήσει διοικητήρια.

Η σφαγή στο σχολείο

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024