Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΦΕ: Βία και η καταστολή πάνε μαζί με τους πλειστηριασμούς

ΕΦΕ: Βία και η καταστολή πάνε μαζί με τους πλειστηριασμούς

Απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Τον τραυματισμό ενός φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την κινητοποίηση φορέων και αλληλέγγυων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ΕΦΕ, ο φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε στο κεφάλι, ενώ κάλυπτε τη συγκέντρωση έξω από το Α.Τ. Ζωγράφου με αφορμή την βίαιη έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

«Η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία στράφηκε βίαια και αδιάκριτα, τόσο προς τον εργαζόμενο συνάδελφο μας, όσο και στους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την εμπειρία μας ως φωτορεπόρτερ ότι η βία και η καταστολή πάνε μαζί με τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και άλλες αντιλαϊκές και αντεργατικές πρακτικές» σημειώνει η ΕΦΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα, έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών εναντίον του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί προκειμένου να αντιδράσει στη νέα προσπάθεια έξωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τον τραυματισμό συναδέλφου μας, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι, ενώ κάλυπτε τη σημερινή συγκέντρωση φορέων και Συνδικάτων έξω από το Α.Τ. Ζωγράφου με αφορμή την βίαιη έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία στράφηκε βίαια και αδιάκριτα, τόσο προς τον εργαζόμενο συνάδελφο μας, όσο και στους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την εμπειρία μας ως φωτορεπόρτερ ότι η βία και η καταστολή πάνε μαζί με τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και άλλες αντιλαϊκές και αντεργατικές πρακτικές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο μας και καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων του Τύπου να αποδοκιμάσουν κάθε πρακτική βίας και καταστολής».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024