Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στου Ζωγράφου: Νέα προσπάθεια βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού - Συνέλαβαν τη δημοσιογράφο

Ένταση στου Ζωγράφου: Νέα προσπάθεια βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού – Συνέλαβαν τη δημοσιογράφο

Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται μπροστά από το σπίτι, έκαναν χρήση χημικών καθώς κόσμος είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στην Ιωάννα Κολοβού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη προσπάθεια βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στου Ζωγράφου, Αβύδου 146. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μεταβεί στο σημείο, από τα ξημερώματα της Τετάρτης, σπάζοντας την πόρτα, ενώ τα πράγματα της οικογένειας φορτώθηκαν σε φορτηγό (φωτογραφία επάνω από Eurokinissi).

Η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος και ο γιος της έχουν συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, με το ΠΑΜΕ και άλλους φορείς να καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης.

«Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»

Ήδη κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου (εικόνα από 902)

Ενταση

Νωρίτερα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στον κόσμο που βρέθηκε έξω από το σπίτι της Ι. Κολοβού, που έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό, αντιδρώντας στην νέα προσπάθεια έξωσης.

«Κανένας μόνος – παντού ξεσηκωμός- τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον δρόμο που βρίσκεται το σπίτι, ενώ τα πράγματα της δημοσιογράφου φορτώνονται σε φορτηγό υπό το βλέμμα των ΜΑΤ.

«Εδώ είμαστε, ήρθαμε από το πρωί. Έγινε μια κινητοποίηση αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Υπήρχε εισαγγελέας, έγινε η έξωση και τώρα τους πάνε στο αστυνομικό τμήμα» τόνισε «στο Κόκκινο» η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. «Τους πήραν με τις παντόφλες», υπογράμμισε. «Πολύ άγρια αυτά που συμβαίνουν».

Παρέμβαση Παφίλη

Τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε νωρίτερα ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα η αστυνομία από την οδό Αβύδου 146 στου Ζωγράφου και να σταματήσει η απαράδεκτη έξωση της Ι. Κολοβού.

Δείτε βίντεο

Η χαμηλοσυνταξιούχος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ από τραπεζικές κάρτες. Μάλιστα, ένα σημαντικό κομμάτι των χρεών έχει ήδη καλυφθεί μετά τον έρανο υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας που αγόρασε σε πλειστηριασμό το διαμέρισμα της οδού Αβύδου, έναντι 90.000 ευρώ, ζητά όλο το ποσό συν 500 ευρώ τον κάθε μήνα για το διάστημα που η οικογένεια μένει σε αυτό.

Τον Νοέμβριο του 2022 είχε γίνει τραμπούκικη επίθεση στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου κατά τη διάρκεια της οποίας της έσπασαν βίαια την πόρτα. Η αλληλεγγύη του κόσμου όμως και η μαζική στήριξη στην Ιωάννα Κολοβού απέτρεψαν τότε τα σχέδια έξωσης.

«Οι εξώσεις δεν θα περάσουν»

«Οι εξώσεις από λαϊκές- εργατικές κατοικίες δεν θα περάσουν! Θα πάρουν οργανωμένη και μαζική απάντηση» τονίζει σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ.

«Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί μαζί με όχημα της πυροσβεστικής, προχώρησαν στην έξωση και στη σύλληψη της Ιωάννας Κολοβού και του γιου της, από το σπίτι τους στου Ζωγράφου. Επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με χημικά, γκλόμπ και ασπίδες. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η κυβέρνηση εφαρμόζει το σύστημα της βίαιης έξωσης και της σύλληψης φτωχών ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους μετά από χίλια βάσανα» σημειώνει και προσθέτει:

«Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και ένα κράτος πλήρως εχθρικό με τις ανάγκες τους. Στενάζουν από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, τις συνθήκες ζωής που την καταντούν αβίωτη. Βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να πετά έξω από τα σπίτια τους με απάνθρωπο τρόπο φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους και να τους οδηγεί στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες πρέπει να πάρει μαζική, λαϊκή απάντηση. Δεν θα τους περάσει!

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Τώρα πρέπει να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη και η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός».

Τα ΜΑΤ μπροστά από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού/Eurokinissi

Τα ΜΑΤ απέναντι στους αλληλέγγυους στην Ι. Κολοβού/Eurokinissi

Τα πράγματα από το σπίτι της Ι. Κολοβού φορτώνονται σε φορτηγό υπό το βλέμμα των ΜΑΤ/Eurokinissi

Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τον δρόμο στο σπίτι της Ι. Κολοβού/Eurokinissi

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024