Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννα Κολοβού: Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία της έξωσης

Ιωάννα Κολοβού: Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία της έξωσης

Αστυνομικοί μαζί με δικαστικό επιμελητή πήγαν στο σπίτι και έσπασαν την πόρτα.

Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της. Πολίτες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη βρέθηκαν στο σημείο.

Λίγο νωρίτερα αστυνομικοί και δικαστικοί κλητήρες έκαναν καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι. Όπως η ίδια είπε δεν την άφησαν να είναι παρούσα κατά την καταγραφή των αντικειμένων και της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι όπου ζει με τον γιό της.

Όπως η ίδια έχει δηλώσει ζει με μια σύνταξη 700 ευρώ. Τους προηγούμενους μήνες είχε γίνει και πάλι προσπάθεια απομάκρυνσής της από το σπίτι της.

«Σπάσανε την πόρτα»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε ένταση έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου στα Ιλίσια.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος κατήγγειλε στο OPEN ότι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για να την απομακρύνουν, γιατί έχασε την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για οφειλές 15.000 ευρώ.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα λόγω χρεών με τη γυναίκα να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Δευτέρας (21/11), που βρέθηκαν στο σημείο για να της κάνουν έξωση.

«Ήρθαν τα κοράκια!! Έξω από την πόρτα μου! Αβυδου 146 Άνω Ιλίσια», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως κατήγγειλε η δημοσιογράφος, «σπάσανε την πόρτα» με ηλεκτρικό πριόνι και την χτύπησαν «πολύ δυνατά στο χέρι». «Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δηλώνει από πλευράς της η δικηγόρος της Ιωάννας Κολοβού.

Γεροβασίλη: Άδικη απόφαση

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ», αναφέρει σε δήλωσή της για την αστυνομική επιχείρηση έξωσης της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για μια  «άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

Χρήστος Κατσώτης: «Αγριότητα και ξεσπίτωμα σε βάρος χαμηλοσυνταξιούχου»

«Έξωση κατοικίας σε χαμηλοσυνταξιούχο, αυτό είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ευάλωττες ομάδες που τους δίνει 250 Euro για να περάσουν τα Χριστούγεννα, αλλά τους παίρνει το σπίτι και τους βγάζει απέξω. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τον κ. Γεωργιάδη αλλά φαίνεται θα είναι σε κάποιο κανάλι, κάναμε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη γι’ αυτή την αγριότητα που είδαμε εδώ, που έσπασαν την πόρτα» δήλωσε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος πήγε στο διαμέρισμα όπου σήμερα το πρωί δικαστικός επιμελητής με συνοδεία αστυνομικών έσπασαν την πόρτα για να πετάξουν έξω τη χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο.

«Ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος θα έπρεπε να έχει μια άλλη στάση απέναντι σε μια αδικία που γίνεται σε μια χαμηλοσυνταξιούχο, έρχεται εδώ και με ένα άτεγκτο και άγριο τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει μια άδικη απόφαση ενός άδικου νόμου για να ξεσπιτώσει τη γυναίκα από το σπίτι που ζει εδώ και χρόνια για ένα ποσό που χρωστάει στην τράπεζα επειδή δεν μπορούσε να το πληρώσει γιατί η σύνταξή της είναι μικρή, γιατί έτυχε να πάρει σύνταξη πρόωρα επειδή είχε πρόβλημα και έπρεπε να φύγει και σήμερα αντιμετωπίζεται από αυτό το κράτος με αυτόν τον τρόπο. Είναι ντροπή, είναι αίσχος» κατέληξε στη δήλωσή του ο Χ. Κατσώτης.

ΜέΡΑ25: Ζήσαμε «σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων»

«Το σπάσιμο της πόρτας σου ξημερώματα. Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών στο σπίτι σου. Το να σε πετάνε με τη βία έξω απ’ το σπίτι σου μη αφήνοντάς σε να πάρεις ούτε τα προσωπικά σου αντικείμενα, με την αστυνομία σε ρόλο ιδιωτικού σεκιούριτι των κερδοσκοπικών funds», αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

«Σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων, θα είναι το παρόν και το μέλλον για μεγάλο μέρος της κοινωνίας που καταδικάζεται στον καφκικό εφιάλτη να έχει κεφαλαιοποιήσει με το υστέρημά της τις καταχρεωμένες Τράπεζες, για να τους παίρνουν αυτές μετά το σπίτι πουλώντας τα χρέη τους σε κόκκινα funds.  Σήμερα συνέβη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού. Στο πλευρό της Ιωάννας βρέθηκε πλήθος κόσμου, μέλη του ΜέΡΑ25 και ο βουλευτής του κόμματος Κρίτων Αρσένης. Δεν μπορεί, όμως, η μοίρα των ανθρώπων να επαφίεται στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024