Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετακόμισε από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην αγροτική τεχνολογία και ετοιμάζεται να γίνει δισεκατομμυριούχος

Μετακόμισε από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην αγροτική τεχνολογία και ετοιμάζεται να γίνει δισεκατομμυριούχος

Ο Χότα εξηγεί πως αν πετύχει η ιδέα και το σχέδιο λειτουργήσει σου επιστρέφονται όλα τα εκατομμύρια που έχεις επενδύσει.

Τέσσερις στους δέκα επαγγελματίες ποδοσφαιριστές χρεοκοπούν στα πρώτα πέντε χρόνια μετά την απόσυρσή τους και πολλοί περισσότεροι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους.

Υπάρχουν ωστόσο και οι φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ο Ισπανός Χότα Πελετέιρο. Ο πρώην άσος της Αστον Βίλα που αγωνίστηκε επίσης στις Μπρέντφορντ, Μπέρμιγχαμ και Αλαβές, βρέθηκε άνεργος το καλοκαίρι του 2021. Ομάδα από τη Σαουδική Αραβία του πρότεινε ένα πλουσιόπαροχο τριετές συμβόλαιο αλλά ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε.

Τότε ασχολούνταν και με την «Groinn», μια startup στην οποία αποφάσισε να επενδύσει και δεν είχε χρόνο ούτε και όρεξη για ποδόσφαιρο.

Τον Οκτώβριο του 2022, σε ηλικία 31 ετών πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί και επίσημα από την ενεργό δράση. Και όπως αποδείχτηκε, έπραξε σοφά καθώς ο Χότα σήμερα βρίσκεται καθ’ οδόν για να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Η «Groinn» είναι μια εταιρία αγροτικής τεχνολογίας την οποία χρηματοδότησε αποκλειστικά ο Χότα. Όπως λέει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, σήμερα η αξία της εταιρίας του είναι δεκαπλάσια από το ποσό που επένδυσε, ενώ υπολογίζεται πως το 2025 θα έχει φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ.

Η «Groinn» κατασκευάζει μια συσκευή που βοηθά τους αγρότες με τις καθημερινές εργασίες. Κοστίζει μόλις 200 ευρώ, όταν παρόμοια προϊόντα πωλούνταν κοντά στα 30.000 ευρώ. Ουσιαστικά ο Χότα άνοιξε το δρόμο για να εισχωρήσει η τεχνολογία σε μια ευρύτερη βάση αγροτών. Η επιτυχία ήταν τεράστια, δημιουργώντας την πρώτη χρονιά 150.000 πελατειακή βάση.

Πολλές κυβερνήσεις αλλά και μεγάλες εταιρίες από την Αμερική βρίσκεται σε συζητήσεις με την «Groinn» η οποία είναι μια πρωτοποριακή εταιρία στην γεωργική τεχνολογία, και σύμφωνα με τον Χότα, σύντομα θα έχει κέρδη άνω του ενός δισ. ευρώ.

«Είμαστε σαν το iPhone», λέει ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής. Και εξηγεί: «Πριν είχαμε επιστολές, φαξ, τηλέφωνα, αλλά το iPhone τα έβαλε όλα σε ένα και δεν κοστίζει τόσο πολύ και έχει καλύτερη ποιότητα. Κάναμε το ίδιο στη γεωργία τοποθετώντας όλη την τεχνολογία σε μία μηχανή».

Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Ο Χότα εξηγεί πως αν πετύχει η ιδέα και το σχέδιο λειτουργήσει σου επιστρέφονται όλα τα εκατομμύρια που έχεις επενδύσει. Διαφορετικά χάνει όλα τα χρήματα και γίνεται μέρος της στατιστικής που λέει πως οι τέσσερις στους δέκα επαγγελματίες χρεοκοπούν.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024