Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στηρίζει τον Μενιάν ο Εμπαπέ: «Φτάνει πια, όχι στον ρατσισμό» (pic)

Στηρίζει τον Μενιάν ο Εμπαπέ: «Φτάνει πια, όχι στον ρατσισμό» (pic)

Ο Γάλλος σούπερ σταρ καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Μάικ Μενιάν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μίλαν με την Ουντινέζε.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας «καταδίκασε κάθε πράξη ρατσισμού» και έδωσε «όλη τη στήριξή της» σήμερα (21/1) στον Μάικ Μενιάν, τον τερματοφύλακα των «Μπλε», μετά τις ρατσιστικές προσβολές των οποίων έπεσε θύμα χθες (20/1) κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρωταθλήματος της Ιταλίας μεταξύ Ουντινέζε-Μίλαν (2-3).

«Έχεις την πλήρη υποστήριξή μας Μάικ Μενιάν. Η FFF καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη ρατσισμού», έγραψε η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FFF).

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν Μαίκ Μενιάν, κατήγγειλε κραυγές μαϊμού και ρατσιστικές προσβολές από οπαδούς της Ουντινέζε. Αφού ειδοποίησε τον διαιτητή του αγώνα, αυτός και οι συμπαίκτες του επέστρεψαν στα αποδυτήρια, πριν συνεχίσουν τον αγώνα πέντε λεπτά αργότερα.

«Είσαι πολύ μακριά από το να είσαι μόνος Μάικ Μενιάν. Είμαστε όλοι μαζί σου», έγραψε επίσης ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και αρχηγός της γαλλικής ομάδας, στο X. «Πάντα τα ίδια προβλήματα και ακόμα ΔΕΝ υπάρχει λύση. Φτάνει πια!!!!!!!!!!!!ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», πρόσθεσε.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο καταδίκασε επίσης τις προσβολές κατά του Μενιάν και ζήτησε την απαγόρευση όλων αυτών από όλα τα γήπεδα, καθώς και την επιβολή κυρώσεων για συλλόγους των οποίων οι οπαδοί διαπράττουν αυτές τις πράξεις, ενώ συνέβησαν παρόμοια περιστατικά στην Αγγλία το Σάββατο.

Από την άφιξή του στην Ιταλία, ο Μενιάν έχει ήδη πέσει θύμα ρατσισμού, τον Σεπτέμβριο του 2021 που προσέβαλε ένας οπαδός της Γιουβέντους.

Παρά τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης και τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί από τη μάστιγα του ρατσισμού.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024