Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νύχτες των δισεκατομμυριούχων στο Νταβός - Χάλια το ξενοδοχείο, λίγο το κρασί

Οι νύχτες των δισεκατομμυριούχων στο Νταβός – Χάλια το ξενοδοχείο, λίγο το κρασί

Πουθενά αλλού δεν θα βρείτε τόσους πολλούς διευθύνοντες συμβούλους που ψάχνουν για τουαλέτες που δεν υπάρχουν

Δισεκατομμυριούχοι και παγκόσμιοι ηγέτες συρρέουν σε αυτό το μικροσκοπικό αλπικό χωριό του Νταβός για μία εβδομάδα κάθε χρόνο για να οργανώσουν μια πλούσια υπερβολή δικτύωσης ενός σχολικού χορού και τις σωματικές απαιτήσεις του σκανδιναβικού σκι. Γίνονται πολλές αξιόλογες και σημαντικές συζητήσεις και κλείνονται συμφωνίες ενώ γίνονται και πολλά πάρτι, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Και ενδιάμεσα, καθώς οι «μεγάλοι και καλοί» του κόσμου σκαρφαλώνουν στο κρύο κατά μήκος των ολισθηρών δρόμων του Νταβός ή περιμένουν τις λιμουζίνες τους υπάρχουν στιγμές που κάνουν την εμπειρία πραγματικά μοναδική. Πουθενά αλλού δεν θα βρείτε τόσους πολλούς διευθύνοντες συμβούλους που ψάχνουν για τουαλέτες που δεν υπάρχουν.

Συναντήστε με στο γραφείο του γιατρού

Το Νταβός δεν έχει αρκετούς χώρους συνάντησης για όλους τους ηγέτες της σκέψης και τις σκέψεις τους. Κάθε χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει τραπέζι και καρέκλες μετατρέπεται σε χορηγούμενο σπίτι.

Για την προσωρινή έδρα της, η JPMorgan κρέμασε φωτογραφίες της Wall Street σε ένα γραφείο που συνήθως μοιράζονται μια εταιρεία skateboarding κι ένας αισθητικός. Για την Bank of America, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο ενός γιατρού με έναν πραγματικό σκελετό στην ντουλάπα. Το CNBC και η ομάδα blockchain Filecoa, ανέλαβαν την Αγγλική Εκκλησία και την ονόμασαν Filecoin Sanctuary. Ο επενδυτικός γίγαντας KKR πραγματοποίησε συναντήσεις στο τμήμα του Belvedere που υπαάρχει σπα και χρησιμοποιείται για θεραπείες. Το ξενοδοχείο αντάλλαξε ένα τραπέζι μασάζ με ένα τραπέζι συσκέψεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, David Schwimmer, είχε μια συνάντηση σε ένα παιδικό κλαμπ ξενοδοχείου, με μωβ τοίχους και κυβάκια. Το παιχνίδι κρυμμένο σε ένα πατάρι.

Μια βιτρίνα παρέμεινε ανέγγιχτη: Το υποκατάστημα της Credit Suisse στην πόλη δεν έχει ενημερωθεί για να «απομακρύνει» τη μεγάλη χρεοκοπημένη τράπεζα της χώρας.

Το καυτό ξενοδοχείο για A-listers

Τα τραπέζια στο εστιατόριο Hilton Garden Inn μπορούν να κρατηθούν για περίπου $ 170 την ώρα. Βοηθά βέβαια να έχετε τις κατάλληλες διασυνδέσεις, σύμφωνα με τα την WSJ.

Οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, ο επενδυτής hedge fund της Bridgewater Ρέι Ντάλιο και ο γαμπρός του προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ συναντήθηκαν στο Hilton Garden Inn.

Οι A-Listers συνέρρεαν στο ξενοδοχείο, μια συνήθως λιγότερο ακριβή επιλογή μεταξύ των εμπορικών σημάτων Hilton, για την προνομιακή του τοποθεσία ως ένα από τα λίγα καταλύματα μέσα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Τα 146 δωμάτιά του ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν. Ορισμένα κορυφαία στελέχη εγκαταστάθηκαν σε ένα δωμάτιο με δύο διπλά κρεβάτια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Stephen A. Schwarzman, εντοπίστηκε σε ένα τετ-α-τετ με τον Kushner. Τα τελευταία χρόνια, ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates και ο Tim Cooheld της Apple «φλερτάρουν» εκεί.

Οι διασυνδέσεις με το προσωπικό βοήθησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο Στάνλεϊ Μπέργκμαν να αρπάξει δύο πολυπόθητα τραπέζια στο εστιατόριο του ισογείου λόμπι για συναντήσεις, ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος. «Αν γνωρίζετε πραγματικά τους σωστούς ανθρώπους, μπορείτε να πάρετε αυτό που θέλετε», είπε.

Κατασκήνωση στο γυμναστήριο

Τα καταλύματα ήταν τόσο λιγοστά που ορισμένοι παρευρισκόμενοι δέχτηκαν κρεβάτια σε αυτοσχέδια δωμάτια ξενοδοχείων. Ένα στέλεχος έφτασε στο ξενοδοχείο της στο βουνό στο DHilton Garden Inn – μόνο για να της δοθεί ένας φακός.

Το δωμάτιό της, το οποίο περιείχε κρεβάτια τοποθετημένα σε αυτό που είναι συνήθως ένας χώρος άσκησης, δεν είχε δικό του μπάνιο.

Όταν τελειώσει το κρασί…

Πρόκειται για μια ετήσια παράδοση: Ένα βραδινό πάρτι κρασιού που διοργανώνεται από τον ιδρυτή της SkyBridge Capital και (εν συντομία) σύμβουλο του Trump, Anthony Scaramucci.

Οι μπάρμαν άνοιξαν κρασιά Château Latour Bordeaux – τα οποία μπορούν να πωληθούν για περισσότερα από 1.000 δολάρια το μπουκάλι – μαζί με μπουκάλια λευκού κρασιού και φυσαλίδες. Ο οικονομολόγος της GuesGoldman Sachs Jan Hatzius και ο στρατηγός Mark Milley ανακατεύονταν στο αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο στο Hotel Europe.

Στη συνέχεια το κρασί τελείωσε. Γύρω στις 11 μ.μ., οι μπάρμαν σέρβιραν νερό.

Ο Scaramucci είπε ότι αντιμετώπισε προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού.

“Ελπίζουμε να επιστρέψουμε το επόμενο έτος και υποσχόμαστε να παραγγείλουμε το κρασί για να ταιριάζει με τη μεγάλη κατανάλωση των ευχαριστημένων επισκεπτών μας”, δήλωσε ο Scaramucci.

Όπως τα περισσότερα πράγματα στο Νταβός, υπήρχε μια τάξη ραμφίσματος. Σε ένα μικρότερο πίσω δωμάτιο που απαιτούσε ένα αποκλειστικό βραχιολάκι – ή ένα νεύμα από τον Scaramucci – για να πάρει βοσκούς στην είσοδο, το κρασί έρεε. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν και ο γερουσιαστής Κρις Κουνς, ο Δημοκρατικός από το Ντέλαγουερ, συγκεντρώθηκαν μαζί με στελέχη και επαγγελματίες δημοσίων σχέσεων Τζένιφερ Πρόσεκ. Μερικά ποτήρια γαλλικών και ιταλικών κρασιών με διπλή γροθιά.

Oι προβλέψεις είναι σίγουρο πως θα πάνε… κουβά

Μια παράδοση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ καταγράφει πόσο λανθασμένες αποδείχθηκαν οι προβλέψεις στη σύνοδο του προηγούμενου έτους. Τον Ιανουάριο του 2020 μόλις που καταγράφηκε η ανησυχητική εξάπλωση του ιού στην Κίνα που συνέχισε να κυριαρχεί τα επόμενα χρόνια.

Οι επενδυτές που συμμετείχαν πριν από ένα χρόνο ανέμεναν μια ζοφερή χρονιά στις αγορές, στη συνέχεια ο S&P 500 έκλεισε το 2023 με άνοδο 24%.

«Ό,τι κι αν ειπωθεί στο Νταβός, είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Manolo Falcó, ανώτερος τραπεζίτης της Citigroup. «Και τις περισσότερες φορές, αυτό που καταλήγει να συμβαίνει είναι το αντίθετο».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024