Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Στο Νταβός διαφημίζονται ενεργειακές λεωφόροι, ενώ η χώρα παραμένει ενεργειακά απομονωμένη

ΠΑΣΟΚ: Στο Νταβός διαφημίζονται ενεργειακές λεωφόροι, ενώ η χώρα παραμένει ενεργειακά απομονωμένη

Το ΠΑΣΟΚ συνιστά στον πρωθυπουργό, αντί να μοιράσει «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς», να παρουσιάσει τον πραγματικό σχεδιασμό για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της χώρας

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός για την πράσινη ενέργεια σχολίασε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το Νταβός ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι μεσοπρόθεσμος στόχος της Ελλάδας είναι να γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας, με την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας στο Αιγαίο.

«Αντί να ‘μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς’, πιο χρήσιμο θα ήταν να παρουσιαστεί ο πραγματικός σχεδιασμός – εφόσον υπάρχει – για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της χώρας»

«Την ώρα που μόλις μία αίτηση του προγράμματος ‘φωτοβολταϊκά στη στέγη’ έχει επιδοτηθεί, αυτοπαραγωγοί και ενεργειακές κοινότητες δεν μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο και η χώρα δεν διαθέτει τους βασικούς αγωγούς μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζει ενεργειακές λεωφόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε πως ήταν χαρακτηριστική, άλλωστε, «η ενημέρωση που λάβαμε, ως μέλη της αντιπροσωπείας της Βουλής στις Βρυξέλλες, στις αρχές του Δεκέμβρη, όπου μετά από ερώτημά μου, ο εκπρόσωπος της επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε., τόνισε πως δεν υπάρχει πλάνο για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης (καλώδιο Green Aegean)».

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης συνέστησε στον πρωθυπουργό πως, «αντί να ‘μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς’, πιο χρήσιμο θα ήταν να παρουσιαστεί ο πραγματικός σχεδιασμός – εφόσον υπάρχει – για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της χώρας».

Μητσοτάκης: Θέλουμε να γίνουμε πάροχος ενέργειας

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετέχοντας σε συζήτηση για την πράσινη μετάβαση, με τίτλο «European Green Deal, Anyone?», στο πλαίσιο των εργασιών, στο Νταβός, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ανέφερε πως «θέλουμε να γίνουμε πάροχος ενέργειας τουλάχιστον για τις βαλκανικές χώρες», προσθέτοντας ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας δίνει τη δυνατότητα αυτή, καθώς «πιθανώς και να εξάγουμε φυσικό αέριο μέχρι και την Ουκρανία».

Σημείωσε, μάλιστα, πως στο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα «θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας, εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα που έχουμε, κυρίως όσον αφορά την αιολική ενέργεια».

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024