Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρης Κωστόπουλος: Όταν ο Βασίλης Καρράς βοήθησε τον Χάρη Κωστόπουλο να ξεκινήσει το τραγούδι

Χάρης Κωστόπουλος: Όταν ο Βασίλης Καρράς βοήθησε τον Χάρη Κωστόπουλο να ξεκινήσει το τραγούδι

Δύο λαϊκοί τραγουδιστές που υπήρξαν αδερφικοί φίλοι και που «έφυγαν» με έναν μήνα διαφορά και οι δύο από καρκίνο - Ο Χάρης στα 11 έπαιζε μπουζούκι στις εμφανίσεις του Καρρά, ώσπου κατέληξαν κουμπάροι

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό και μη χώρο η είδηση του θανάτου του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Χάρη Κωστόπουλου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα Σάββατο (20/01/2024) σε ηλικία 60 ετών ύστερα από πολύμηνη «μάχη» με τον καρκίνο.

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής νοσηλευόταν για αρκετό καιρό στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο εδώ και αρκετούς μήνες, όπως ανακοίνωσε και η οικογένειά του.

Αδελφικοί φίλοι Χάρης Κωστόπουλος και Βασίλης Καρράς, «έφυγαν» με έναν μήνα διαφορά και οι δύο ύστερα από μάχη με τον καρκίνο

Όλον αυτό τον καιρό είχε στο πλευρό του τα αγαπημένα του οικογενειακά πρόσωπα, όπως τη σύζυγό του, Βιβή, τους δυο του γιους, Χρήστο και Ραφαήλ, καθώς και τον αδελφό του, Δημήτρη, ο οποίος πηγαινοέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Η καριέρα στο χώρο της μουσικής – Οι 23 δίσκοι και τα τραγούδια που έγραψε για σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες

Ο Χάρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αριδαία στις 16 Μαρτίου 1964 με καταγωγή από την Δωροθέα της Πέλλας. Καταγόταν από μουσική οικογένεια και είχε δύο αδέλφια, τον Αλέξη ο οποίος είναι οργανοπαίχτης μπουζουκιού, και τον Δημήτρη ο οποίος ασχολείται επίσης με τη μουσική και παίζει πιάνο και τραγουδά.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίχτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις 11 ετών σε διάφορα κέντρα διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Έδεσσα και η Βέροια, και από σχετικά νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη σύνθεση τραγουδιών.

Είχε κυκλοφορήσει συνολικά 23 δίσκους. Είχε κάνει διάφορες περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως σε Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική. Ορισμένες από τις πιο γνωστές επιτυχίες του είναι τα : «Με ξεχνάς», «Είσαι μια θεά», «Τι αμαρτίες έχω κάνει», «Βρείτε μου κάποια που να ‘χει αισθήματα», «Εδώ σε θέλω καρδιά μου», «Πουλάω τρέλα» και «Πρώτο Θέμα».


Σημειώνεται ότι είχε γράψει στίχους και μουσική σε σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως τον αείμνηστο Βασίλη Καρρά, την Μαίρη Βάσσου, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Σταμάτη Γονίδη, τον Ζαφείρη Μελά, τον Λευτέρη Πανταζή, την Χαρά Βέρρα και τον Αντύπα.

Συνάδελφοι, κουμπάροι και αδελφικοί φίλοι Χάρης Κωστόπουλος και Βασίλης Καρράς

Αξιομνημόνευτη είναι επίσης η σχέση που ο Χάρης Κωστόπουλος διατηρούσε με τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο μήνα με την απουσία του απο την κηδεία να είναι ηχηρή, αλλά αναπόφευκτη λόγω της νοσηλείας του. Ήταν αδελφικοί φίλοι και κουμπάροι και «έφυγαν» μαζί με ένα μήνα διαφορά, και οι δύο ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Έπαιζε στην ορχήστρα του Καρρά – Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι, ο Καρράς ήταν εκείνος που τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα

Οι δυο καλλιτέχνες ήταν αυτοκόλλητοι από παλιά, από τα νεανικά τους χρόνια. Ο Χάρης Κωστόπουλος ήταν μουσικός και μαέστρος του Βασίλη Καρρά και τον συνόδευε με το μπουζούκι του παντού σε όλες τις εμφανίσεις του στα νυχτερινά μαγαζιά.


Ο Χάρης ξεκίνησε από μικρό παιδί τη πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο, αρχικά ως οραγοπαίκτης. Όταν όμως αποφάσισε να κάνει κι αυτός καριέρα ως τραγουδιστής, ο Βασίλης Καρράς ήταν εκείνος που τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα.


Μάλιστα, είχε γράψει στον Βασίλη Καρρά και πολλές από τις πρώτες επιτυχίες που ερμήνευσε. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Χάρης Κωστόπουλος είχε πει για τον αείμνηστο Βασίλη Καρρά: «Επειδή ήμουν πάρα πολλά χρόνια μουσικός του, τα περισσότερα τραγούδια μου τα έχει πει ο Βασίλης, όπως το “Περιττό να σου πω”, “Καρδιά είσαι εσύ η βάσανο”, “Πεθαίνω”, “Πώς τολμάς” και άλλα πολλά».

Αλλά η σχέση τους δεν περιορίζεται στον επαγγελματικό τομέα, αλλά συνδέθηκαν ακόμη πιο στενά όταν ο Βασίλης Καρράς πάντρεψε τον Χάρη Κωστόπουλο με την σύζυγό του Βιβή, ενώ στην συνέχεια το 1989 βάφτισε τον πρωτότοκο γιο του Χρήστο.

Η περιπέτεια υγείας στα 24 του χρόνια

Για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του είχε μιλήσει για πρώτη φορά ο γιος του Χρήστος, στην «ΟΝ. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος Χρήστος Κωστόπουλος, είχε αναφέρει: «Ο πατέρας μου νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλη η οικογένεια είμαστε δίπλα του με την αγάπη μας και τη στήριξή μας. Η μητέρα μου, η Βιβή, δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις».

«Τον αγαπάω πάρα πολύ, με στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε ίδιοι χαρακτήρες», συμπλήρωσε ο Χρήστος Κωστόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν 24 χρόνων κι έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφάηλ, γι’ αυτό τον αδελφό μου, που είναι 26 χρόνων, τον λένε Ραφαήλ», είχε δηλώσει ο Χρήστος Κωστόπουλος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024