Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία της μόνης γυναίκας που αναρριχήθηκε στην κορυφή της Γιακούζα  

Η ιστορία της μόνης γυναίκας που αναρριχήθηκε στην κορυφή της Γιακούζα  

Δεν είχε στόχο να σπάσει τα στερεότυπα των φύλων ή να διαφημιστεί ως η μόνη γυναίκα στην ιστορία της Γιακούζα. «Ήμουν απλά σπουδαία στο να παλεύω».

Η Nishimura Mako είναι μια μικροκαμωμένη γυναίκα, αρκετά πάνω από 50 ετών, με λεπτό πρόσωπο και μακριά μαλλιά. Χρειάζονται, όμως, μόλις λίγα λεπτά για να συνειδητοποιήσει αυτός που την κοιτάζει ότι δεν είναι μια παραδοσιακή Γιαπωνέζα, αφού το σώμα της είναι καλυμμένο με τατουάζ μέχρι το λαιμό και δεν έχει μικρό δάχτυλο στα χέρια της.

Τα παραπάνω είναι τα κατεξοχήν σημάδια ένταξής στη Γιακούζα, το διαβόητο συνδικάτο εγκλήματος της Ιαπωνίας. Η Γιακούζα κυριαρχείται από άνδρες και αφήνει μόνο δεύτερους ρόλους στις γυναίκες. Συνήθως μια γυναίκα που εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα της Ιαπωνίας μπορεί να είναι anesan, δηλαδή η σύζυγος του αφεντικού που φροντίζει τους νεότερους συνεργάτες και μεσολαβεί μεταξύ αυτών και του συζύγου της.

Οι σύντροφοι και οι σύζυγοι των μελών της Γιακούζα υποστηρίζουν την οργάνωση με περιφερειακό τρόπο. Ορισμένες εξ αυτών εμπλέκονται μέχρι του σημείου να διαχειρίζονται κλαμπ που ανήκουν στην οργάνωση ή να διακινούν ναρκωτικά. Η Nishimura μπλέχτηκε με τη Γιακούζα στα 20 της χρόνια και ανέλαβε και τους δύο αυτούς ρόλους. Προχώρησε, όμως, ένα βήμα παραπέρα, αφού είναι η μόνη γυναίκα που έχει συμμετάσχει ποτέ στην τελετή sakazuki, δηλαδή της ανταλλαγής φλιτζανιών σάκε. Πρόκειται για μια τελετουργία που επιβεβαιώνει την επίσημη ένταξη σε μια ομάδα της Γιακούζα, γράφει η Daily Mail.

Η αρχή του κακού

Γεννημένη σε μια αυστηρή οικογένεια κυβερνητικών αξιωματούχων, η παιδική ηλικία της Nishimura περιστρεφόταν γύρω από τον αυταρχικό πατέρα της και το ραβδί μπαμπού που εκείνος χρησιμοποιούσε για να την πειθαρχήσει. Κατά τη διάρκεια του γυμνασίου, αισθάνθηκε την ανάγκη να ξεφύγει από τον ζυγό της οικογένειάς της, οπότε έγινε φίλη με ανυπότακτους συνομηλίκους της και τελικά με συμμορίες μηχανόβιων, που της έμαθαν και πώς να παλεύει.

Η επαναστατική της διάθεση την έφερε σε επαφή με ένα νεαρό μέλος της Γιακούζα, ο οποίος την πήρε υπό την προστασία του και της έδειξε πώς να εισπράττει χρήματα πουλώντας προστασία, να λύνει διαμάχες, να ασχολείται με εκβιασμούς και να βρίσκει κορίτσια για πορνεία. Η ζωή της πήρε αναπάντεχα μια ακόμη πιο άγρια τροπή όταν ένα βράδυ δέχτηκε το τηλεφώνημα ενός φίλου, που είχε μπλέξει σε καυγά και χρειαζόταν τη βοήθεια της. Εκείνη έτρεξε να τον σώσει και χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο μετέτρεψε τη σκηνή κυριολεκτικά σε λουτρό αίματος.

Αυτό τράβηξε την προσοχή του αφεντικού της τοπικής ομάδας Γιακούζα, ο οποίος την κάλεσε στο γραφείο του. «Ακόμα και αν είσαι γυναίκα, πρέπει να γίνεις Γιακούζα», της είπε χαρακτηριστικά. Μέχρι τότε, είχε περάσει ήδη αρκετές φορές από κέντρα κράτησης ανηλίκων και η οικογένειά της είχε σταματήσει τις προσπάθειές της να τη σώσει.

Μέσα στο αίμα

Η Nishimura αποδέχτηκε την πρόσκληση του αφεντικού και άρχισε να ακολουθεί την αυστηρή ζωή μιας εκπαιδευόμενης στο συνδικάτο του εγκλήματος στη Ιαπωνία.  Αφού εκτέλεσε με επιτυχία όλες τις αποστολές που της ζητήθηκαν υποβλήθηκε στην προαναφερόμενη τελετή sakazuki ντυμένη με ανδρικό κιμονό και ορκίστηκε ότι η ζωή της από τούδε και στο εξής θα ακολουθεί αποκλειστικά και μόνο το μονοπάτι της Γιακούζα.

Ως συνεργάτης, διηύθυνε επιχειρήσεις πορνείας και ναρκωτικών, εισέπραττε χρέη και μεσολαβούσε σε διαφορές μεταξύ αντίπαλων ομάδων. Όταν έκοψε το μικρό της δάχτυλο για να ζητήσει συγγνώμη για ένα συλλογικό λάθος σε μια τελετουργία γνωστή ως yubitsume, συνειδητοποίησε ότι είχε ταλέντο σε αυτό. Τα μέλη που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ίδιοι στον ακρωτηριασμό ζητούσαν από τη Nishimura να το κάνει για λογαριασμό τους, γεγονός που της χάρισε το παρατσούκλι «μετρ στην κοπή δαχτύλων».

Η απογοήτευση την πρόφτασε στα τριάντα της χρόνια, καθώς η μεθαμφεταμίνη έγινε το βασικό επάγγελμα της ομάδας της και ο δικός της εθισμός άρχισε να έχει βαρύ τίμημα. Αποφάσισε να το σκάσει και συνεχίσει να διευθύνει την επιχείρησή της ως ανεξάρτητη παίκτρια. Για τον λόγο αυτό, αποβλήθηκε από την ομάδα. Η ερωτική σχέση της με ένα μέλος μιας αντίπαλης ομάδας οδήγησε σε μια εγκυμοσύνη, εξαιτίας της οποίας έκοψε τους δεσμούς της με τη Γιακούζα με αντάλλαγμα μια ήσυχη ζωή για να μεγαλώσει το παιδί της.

Ολοκληρωτική αλλαγή

Όμως, παρά τις προσπάθειές της, το άγριο παρελθόν της, που φανέρωναν τα ατελείωτα τατουάζ της, την εμπόδιζε να βρει μια οποιαδήποτε κανονική δουλειά. Παντρεύτηκε τον πατέρα του παιδιού της, ο οποίος ήταν πλέον αφεντικό της Γιακούζα, και επέστρεψε στις επιχειρήσεις πορνείας και στη διακίνηση ναρκωτικών. Μετά από μια δεύτερη εγκυμοσύνη, οι καβγάδες με τον σύζυγό της γίνονταν όλο και πιο βίαιοι, με αποτέλεσμα να χωρίσουν κι εκείνος να καταφέρει να πάρει ην κηδεμονία των δύο γιων τους.

Επανήλθε στην παλιά της ομάδα, αλλά τα πράγματα είχαν αλλάξει σημαντικά, οπότε μετά από δύο χρόνια έφυγε οριστικά. Η Nishimura έζησε ως άνδρας Γιάκουζα και αποσύρθηκε ανάλογα. Βρήκε δουλειά σε μια επιχείρηση κατεδαφίσεων και ένα ταπεινό σπίτι όπου πλέον ζει πλέον μόνη της με μόνο της μέλημα να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινότητα και να βοηθήσει τους άλλους.

Με τη βοήθεια του Mr Fujimoto, επίσης πρώην Γιάκουζα, διευθύνει τον φιλανθρωπικό οργανισμό Gojinkai, που είναι αφιερωμένος στην παροχή στέγασης και βοήθειας σε πρώην μέλη του οργανωμένου εγκλήματος της Ιαπωνίας, πρώην κατάδικους και τοξικομανείς. Συχνά συγκεντρώνονται γύρω από ένα τραπέζι και μιλούν για τις παλιές ματωμένες μέρες. Εξακολουθεί να είναι η μόνη γυναίκα στο τραπέζι. Η ίδια δηλώνει ότι δεν ήταν στόχος της να σπάσει τα στερεότυπα των φύλων ή να διαφημιστεί ως η μόνη γυναίκα στην ιστορία της Γιακούζα. «Ήμουν απλά σπουδαία στο να παλεύω, δεν έχασα ποτέ από άνδρα», καταλήγει.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024