Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ και Ουάσιγκτον καταδικάζουν τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη και κατηγορούν τη Ρωσία

ΕΕ και Ουάσιγκτον καταδικάζουν τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη και κατηγορούν τη Ρωσία

«Η ΕΕ δεν θα ανεχτεί τέτοιες κακόβουλες συμπεριφορές, ιδίως δραστηριότητες που αποσκοπούν στον επηρεασμό των δημοκρατικών διαδικασιών», υπογράμμισε ο Μπορέλ αναφερόμενος στις ευρωεκλογές

Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, την πρόσφατη εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων στην Ευρώπη και την απέδωσε στη Ρωσία, όπως ήδη έκαναν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τσεχίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (GRU) κατά της Γερμανίας, της Τσεχίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Προειδοποιούν τη Μόσχα ΕΕ και ΝΑΤΟ

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλες, δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούνται από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού (GRU) κατά της Γερμανίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Σουηδίας».

«Οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην ασφάλεια των συμμάχων και εταίρων μας και στη διατήρηση της διεθνούς τάξης, που βασίζεται σε κανόνες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνοχώρου. Καλούμε την Ρωσία να σταματήσει αυτή την κακόβουλη δραστηριότητα και να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της», προσέθεσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μπορέλ: Η ΕΕ δεν θα ανεχτεί τέτοιες κακόβουλες συμπεριφορές

«Η κακόβουλη εκστρατεία στον κυβερνοχώρο δείχνει το συνεχές μοτίβο ανεύθυνης συμπεριφοράς της Ρωσίας, με στόχο δημοκρατικούς θεσμούς, κυβερνητικές οντότητες και παρόχους κρίσιμων υποδομών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής», ανέφερε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε δήλωσή του εξ ονόματος των 27 κρατών μελών.

«Η ΕΕ δεν θα ανεχτεί τέτοιες κακόβουλες συμπεριφορές, ιδίως δραστηριότητες που αποσκοπούν στην υποβάθμιση των κρίσιμων υποδομών μας, στην αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και στον επηρεασμό των δημοκρατικών διαδικασιών», υπογράμμισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Χρησιμοποιώντας παρόμοια επικριτική γλώσσα, το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Μόσχα να τηρήσει τις «διεθνείς υποχρεώσεις» της και τόνισε ότι η συμμαχία «θα χρησιμοποιήσει τις απαραίτητες δυνατότητες, προκειμένου να αποτρέψει, να αμυνθεί και να αντιμετωπίσει το πλήρες φάσμα των απειλών στον κυβερνοχώρο».

Τόσο ο Μπορέλ, όσο και το ΝΑΤΟ επιρρίπτουν την ευθύνη στην APT28, ακρωνύμιο του «Advanced Persistent Threat Actor 28», μιας ομάδας κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που συνδέεται με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας (GRU).

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024