Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη για ένα εισιτήριο στους «8» του Κυπέλλου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη για ένα εισιτήριο στους «8» του Κυπέλλου

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο Φάληρο με στόχο τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 1-1 της περασμένης βδομάδας στη Λεωφόρο.

O Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη στη μεγάλη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους ερυθρόλευκους να έχουν έρθει ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο στη Λεωφόρο πριν από μια βδομάδα.

Οι δύο «αιώνιοι» μάχονται με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στο άδειο Καραϊσκάκη, όπου τους περιμένει ήδη ο Ατρόμητος μετά την πρόκριση επί της ΑΕΛ.

Τα πάντα είναι ανοιχτά, όπως τα άφησε το πρώτο παιχνίδι προ μιας εβδομάδας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και η ρεβάνς προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το επεισοδιακό ματς στην Καισαριανή, όπου κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 της Κηφισιάς, χάρη σε τέρμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Σε ένα παιχνίδι με πολλά παράπονα από τον Ολυμπιακό και δικαιολογημένα μάλιστα, μετά τις αποφάσεις που πήρε ο Μανούχος και το VAR.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το 2-2 στην «OPAP Arena» με την ΑΕΚ, σε ένα ματς που έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, γύρισε τούμπα το σκορ αλλά μια κακή εκτίμηση του Ζέκα έφερε το πέναλτι και την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Ποιοι δεν υπολογίζονται από Καρβαλιάλ και Τερίμ

Όσον αφορά τις απουσίες, ο Ολυμπιακός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Ελ Αραμπί, τον τιμωρημένο Ρέτσο ενώ εκτός είναι και ο Ελ Κααμπί. Ο Μπιέλ δύσκολα θα αγωνιστεί, ενώ το πρωί θα δοκιμάσουν την ετοιμότητά τους οι Ποντένσε, Ρίτσαρντς. Κατά τα άλλα, στα πλάνα του Καρβαλιάλ φαίνεται πως προκρίνεται η επιλογή του 4-3-3 για διάταξη, ενώ παίζεται μια θέση στον άξονα ανάμεσα σε Καρβάλιο και Καμαρά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κάρλος Καρβαλιάλ πραγματοποίησε μια ομιλία πολύ ιδιαίτερη και προσπάθησε να ανεβάσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ έδειξε διάθεση να πάρει ρισκάρει και να δοκιμάσει πράγματα, με τα περισσότερα εξ αυτών να του βγαίνουν. Το «τριφύλλι» πλέον στο πρωτάθλημα ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον ΠΑΟΚ, έχει στο -2 την ΑΕΚ και στο -6 τον Ολυμπιακό.

Ο Τούρκος προπονητής θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεση του τον συμπατριώτη του και πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα Σαμέτ Ακαϊντίν, όμως δεν υπολογίζει στους Παλάσιος, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ, Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν. Όπως φυσικά και ο Μπρινιόλι, ο οποίος δεν υπολογίζεται πλέον. Λόγω των τραυματισμών των Ιωαννίδη και Γερεμέγεφ δε, ο Τερίμ έχει στη διάθεσή του μόλις έναν φορ, τον Σπόραρ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024