Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εστίες αερίου ή επαγωγικές; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα σου

Εστίες αερίου ή επαγωγικές; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα σου

Ανάλογα με το στυλ μαγειρικής σας η κάθε εστία έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Οι επαγωγικές εστίες και οι εστίες αερίου είναι αγαπητές τόσο στους επαγγελματίες σεφ όσο και στους παθιασμένους οικιακούς μάγειρες.

Αν σκοπεύετε να ανανεώσετε την κουζίνα σας ίσως να ψάχνετε για διαφορετικές εστίες. Ενώ οι επαγωγικές εστίες είναι γνωστές για την ταχύτητά τους, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ακόμη και την ενεργειακή τους απόδοση, οι εστίες αερίου είναι γνωστές για την αξιοπιστία τους, την παραγωγή γρήγορης φλόγας και δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν.

Ανάλογα με το στυλ μαγειρικής σας η κάθε εστία έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Το μαγείρεμα με επαγωγή σας προσφέρει απίστευτα ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας με εξαιρετικά ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας.

Οι εστίες αερίου παραμένουν απίστευτα δημοφιλείς και προσφέρουν εξαιρετική απόδοση. Μία από τις βασικές πτυχές είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σεφ μπορεί να ελέγχει «διαισθητικά» τη θερμότητα που προέρχεται από την εστία.

Εμφάνιση

Όπως και οι ηλεκτρικές εστίες, οι επαγωγικές εστίες διατίθενται τόσο με γυάλινες όσο και με λείες επιφάνειες. Προσφέρουν έναν πιο μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό σε σύγκριση με άλλες μορφές εστιών. Τα περισσότερα μοντέλα διατίθενται σε κεραμική εστία με καθορισμένους κύκλους για να τοποθετείτε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες. Σε αντίθεση με μια παραδοσιακή ηλεκτρική εστία, αυτοί οι κύκλοι δεν πυρακτώνονται με κόκκινο χρώμα όταν ενεργοποιούνται οι θερμές ζώνες.

Από την άλλη, μια εστία αερίου έχει μια πιο βιομηχανική εμφάνιση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιφάνεια είναι συνήθως κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα με στρώματα αλουμινίου. Σε αντίθεση με τις επαγωγικές εστίες, οι εστίες αερίου  έχουν τις σχάρες των καυστήρων υπερυψωμένες πάνω από τον πάγκο.

Συντήρηση και φροντίδα

Η κύρια γοητεία των επαγωγικών εστιών είναι το πόσο εύκολο είναι να καθαριστούν. Μια λεία επιφάνεια καθιστά πολύ βολικό τον καθαρισμό, καθώς δεν έχετε εγκοπές ή ρωγμές. Οι περισσότερες επαγωγικές εστίες μπορούν να καθαριστούν με σπιτικό διάλυμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προϊόν καθαρισμού πλακών εστιών από κεραμικό γυαλί για να φαίνεται η εστία σας καθαρή.

Ένα από τα μειονεκτήματα των εστιών αερίου είναι η συντήρηση και η φροντίδα τους. Ο καθαρισμός απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς υπάρχουν ρωγμές και αυλακώσεις γύρω από τους καυστήρες που μπορεί να είναι δύσκολο να προσεγγίσετε. Πρέπει επίσης να αφαιρείτε τις σχάρες των καυστήρων και να τις καθαρίζετε ξεχωριστά με ειδικά προϊόντα καθαρισμού.

Οποια και αν επιλέξετε πάντως στο SHOPFLIX.gr θα τις βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές.

Θα τις παραλάβετε στην πόρτα σας στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024