Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι καινούργιο σκληρό δίσκο;

Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι καινούργιο σκληρό δίσκο;

Τα συμπτώματα της βλάβης του σκληρού δίσκου μπορεί να φαίνονται μικρά πριν γίνουν ένα πλήρες πρόβλημα.

Μήπως ο υπολογιστής σας βγάζει περίεργους ήχους; Παρατηρείτε ασυνήθιστη συμπεριφορά από τις αγαπημένες σας εφαρμογές; Ο σκληρός σας δίσκος μάλλον είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Και πριν χάσετε όλα τα βίντεο, τη μουσική, τις φωτογραφίες και τα τα αρχεία σας και σας πιάσει πανικός καλό θα ήταν να ελέγξετε τον HDD σας.

Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε πότε ακριβώς θα σας εγκαταλείψει ο σκληρός σας δίσκος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να τα εντοπίσετε:

Πώς μπορείτε λοιπόν να διαπιστώσετε αν ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας παρουσιάζει βλάβη; Και πώς μπορείτε να καταλάβετε αν χρειάζεστε αντικατάσταση;

Πτώση της απόδοσης

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα ότι ο σκληρό σας δίσκος καταρρέει είναι η επιβράδυνση του υπολογιστή σας. Αυτή η καθυστέρηση συμβαίνει όταν προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας, να ανοίξετε αρχεία, να εκτελέσετε ενέργειες ή να αποθηκεύσετε έγγραφα.

Ο υπολογιστής σας θα αρχίσει να λειτουργεί αργά γενικά. Η επιβράδυνση μπορεί να μην οφείλεται πάντα σε βλάβη του σκληρού δίσκου – υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτήν.

Μπλε οθόνη και πάγωμα

Ένα άλλο σημάδι είναι ότι η οθόνη του υπολογιστής σας «παγώνει» συχνά, ειδικά όταν προσπαθείτε να ελιχθείτε μεταξύ διαφορετικών καρτελών ή να ανοίξετε πολλά αρχεία.

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε αυτό που είναι γνωστό ως μπλε οθόνη. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σημαίνουν ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν προβλήματα με τον σκληρό σας δίσκο.

Εάν αυτά τα προβλήματα επιμένουν στο φορητό σας υπολογιστή, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεγκαταστήσετε τα Windows σε Ασφαλή λειτουργία. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορεί να υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να έχει υποστεί βλάβη ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας.

Παράξενοι θόρυβοι

Το είδος των ήχων που κάνει ένας υπολογιστής είναι γνωστοί σε όλους όσοι χρησιμοποιούν συχνά έναν υπολογιστή.

Στις μέρες μας, οι υπολογιστές δεν κάνουν πολύ θόρυβο, αλλά κάποιοι ξαφνικοί θόρυβοι πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Ήχοι όπως το μπιπ και το τρίξιμο είναι σοβαροί ήχοι. Αν ακούτε τον υπολογιστή σας να κάνει αυτούς τους θορύβους, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό σας δίσκο.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να μειωθεί η διάρκεια ζωής του.

Κατεστραμμένα αρχεία

Ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να προκύψει εξαιτίας μιας βλάβης του σκληρού δίσκου είναι ότι θα δείτε αρκετά από τα αρχεία σας να καταστρέφονται.

Εάν δεν μπορείτε να φορτώσετε ένα προηγούμενο έγγραφο που είχατε αποθηκεύσει, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο σκληρός σας δίσκος έχει υποστεί βλάβη.

Δοκιμές λογισμικού

Τα Windows διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα που σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια δοκιμή στον υπολογιστή σας για να ελέγξετε αν ο σκληρός σας δίσκος παρουσιάζει βλάβη.

Το πρώτο τεστ λογισμικού που μπορείτε να εκτελέσετε είναι το S.M.A.R.T., το οποίο σημαίνει Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology.

Πρόκειται για μια δοκιμή που μπορείτε να εκτελέσετε στο σύστημά σας για να εκτιμήσετε τη διάρκεια ζωής του σκληρού σας δίσκου. Εάν πιστεύετε ότι ο σκληρός σας δίσκος παρουσιάζει βλάβη, μπορείτε να εκτελέσετε τη δοκιμή S.M.A.R.T στο σύστημά σας.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας

Αυτή είναι μια λύση που είναι αυτονόητη. Όλες οι φωτογραφίες σας, τα βίντεο, η μουσική, τα σημαντικά αρχεία και άλλα έγγραφα είναι αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο, οπότε αυτά μπορεί να χαθούν όταν ο σκληρός σας δίσκος καταρρεύσει.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων στο δίσκο σας.

Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους  όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες αποθήκευσης Cloud για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας.

Μια άλλη γρήγορη λύση σε περίπτωση που ο σκληρός σας δίσκος παρουσιάζει βλάβη είναι η αντικατάσταση του SSD ή του HDD.

Όταν ο δίσκος σας είναι εντελώς γεμάτος, λειτουργεί αργά. Επίσης, δεν μπορεί να ανακατανείμει δεδομένα. Εάν ο αποθηκευτικός χώρος του σκληρού σας δίσκου έχει εξαντληθεί, μπορείτε να μεταφέρετε τα αχρησιμοποίητα δεδομένα σας σε μια εξωτερική συσκευή, όπως ένας φορητός σκληρός δίσκος. Μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε τη μονάδα δίσκου σας. Εάν έχετε χώρο στο σύστημά σας, μπορείτε να αναβαθμίσετε σε δύο ή περισσότερους δίσκους.

Ο,τι και αν ψάχνετε πάντως για τον υπολογιστή σας θα τον βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr.

Μπορείτε να τα βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, ενώ θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024