Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Πάπας – Ποια ομάδα τον θέλει

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Πάπας – Ποια ομάδα τον θέλει

Ο Τζορτζ Πάπας αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, με τον Προμηθέα Πατρών να φαντάζει ως ο πιο πιθανός προορισμός του.

Μετά από 1,5 χρόνο ο Τζορτζ Πάπας αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό! Ο 26χρονος ομογενής σούτινγκ γκαρντ έμεινε ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους» αν και είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, αλλά δεν θα μείνει για πολύ καιρό… άνεργος.

Για την ακρίβεια, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να συνεχίσει την καριέρα του στον Προμηθέα Πάτρας.

Η ομάδα της Πάτρας θα προσθέσει τον Πάπας στο δυναμικό της μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι παρότι έχει ελληνικό διαβατήριο και έχει παίξει στην Εθνική ομάδα, λογίζεται ως ξένος.

Στο BCL δηλαδή δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει ως γηγενής, καθώς για να συμβεί αυτό θα έπρεπε από τα 12 ως τα 20 του χρόνια να έχει αγωνιστεί για τρία συνεχόμενα χρόνια με διαβατήριο της χώρας. Μπορεί ωστόσο να αγωνιστεί ως ξένος, αλλά στο BCL επιτρέπεται η συμμετοχή 7 μη γηγενών σε κάθε ματς και με την προσθήκη του Πάπας ο Προμηθέας θα έχει 8 στο ρόστερ του. Άρα είναι θέμα επιλογής του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Παρότι είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, ο Πάπας αναγνωρίζεται ως ξένος από την FIBA στη διοργάνωση, καθώς το απέκτησε μετά την ηλικία των 16 ετών. Ο Πάπας είχε ελάχιστο χρόνο στον Ολυμπιακό όπου κατέγραψε φέτος 2.9 πόντους (55 % στα δίποντα, 26% στα τρίποντα), 0.9 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ σε 07’20» μέσο όρο ανά αγώνα, σε 10 συμμετοχές στην Basket League ενώ έχει αγωνιστεί δύο φορές στην EuroLeague.

Νοκ-άουτ ο Φαλ

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Μουστάφα Φαλ έχει υποστεί οστεοχόνδρινη βλάβη έσω μηριαίου κονδύλου δεξιού γόνατος και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.

Παράλληλα, ο Φιλίπ Πετρούσεφ (δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον Κολοσσό λόγω μυϊκού σπασμού στους προσαγωγούς), ξεπέρασε το πρόβλημα στους προσαγωγούς και ακολούθησε σήμερα (16/01) ατομικό πρόγραμμα. Λογικά θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για την αναμέτρηση της Πέμπτης (18/1, 21:15) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Euroleague.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024