Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύτιμα αντικείμενα του Έλτον Τζον βγαίνουν στο σφυρί

Πολύτιμα αντικείμενα του Έλτον Τζον βγαίνουν στο σφυρί

Ένα εμβληματικό ρολόι Cartier, έργα διασήμων καλλιτεχνών και ένα πιάνο με ουρά ανάμεσα στα αντικείμενα που βγάζει ο οίκος Christie’s

Ο Έλτον Τζον αποχαιρετά την κατοικία του στο Peachtree Road δημοπρατώντας τα σπάνια αντικείμενα που είχε εκεί.

Ο θρυλικός Άγγλος μουσικός και ο σύζυγός του, Ντέιβιντ Φέρνις, συνεργάστηκαν με τον οίκο Christie’s για μια σειρά δημοπρασιών με αντικείμενο το περιεχόμενο του πρώην διαμερίσματός τους στην Ατλάντα.

Η σειρά, η οποία θα περιλαμβάνει οκτώ δημοπρασίες, θα ξεκινήσει με βραδινή πώληση στον οίκο Christie’s Νέα Υόρκη την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, όπως πληροφορεί το Robb Report.

Πορτραίτο του Έλτον από τον Τζούλιαν Σνάμπελ

Με τον εύστοχο τίτλο Goodbye Peachtree Road, αναφορά στο θρυλικό άλμπουμ “Goodbye Yellow Brick Road” η πρώτη δημοπρασία θα περιλαμβάνει τέχνη, μόδα και αναμνηστικά που o καλλιτέχνης έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Πολλά από τα κομμάτια κατασκευάστηκαν ειδικά για το σπίτι του στο Peachtree Road.

Ο έξι φορές νικητής Grammy αγόρασε το duplex στον συγκρότημα Buckhead’s Park Place το 1992, πριν αποκτήσει αργότερα τα γειτονικά διαμερίσματα για να δημιουργήσει μια έπαυλη που εκτείνεται σε δύο επίπεδα και έξι σπίτια.

Η κατοικία στο Park Place και η πόλη της Ατλάντα έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη ζωή του Τζον, παρέχοντάς του παρηγοριά και υποστήριξη όταν ξεκίνησε το ταξίδι προς την νηφαλιότητα, σύμφωνα με τον οίκο Christie’s.

Πουκάμισα Versace

Το διαμέρισμα της Ατλάντα ήταν επίσης απόδειξη του εκλεκτικού γούστου του Τζον. Ο τραγουδιστής του «Rocket Man» στόλισε τους τοίχους με φωτογραφίες από καλλιτέχνες όπως ο Άντι Γουόρχολ και ο Χέμουτ Νιούτον.

Υπό δημοπρασία τίθεται επίσης ένα εξατομικευμένο κομμάτι του Ντάμιεν Χιρστ (εκτίμηση: $350.000–$450.000) και ένα πορτρέτο του Τζούλιαν Σνάμπελ ($200.000–$300.000). Φυσικά, υπάρχει και ένα πιάνο με ουρά ($30.000-$50.000).

Το σπίτι του Τζον ήταν επίσης στολισμένο με ταπετσαρίες Versace προς τιμήν της μακροχρόνιας φιλίας του με την ιδρυτική οικογένεια του οίκου.

Για την ακρίβεια, η πώληση περιλαμβάνει πολλά αντικείμενα του οίκου Versace, μεταξύ άλλων και μιας επιλογής από vintage πουκάμισα ($4.000–$6.000).

Cartier Crash

Μιλώντας για μόδα, τα κομμάτια από την εκθαμβωτική ντουλάπα του Τζον που προσφέρονται περιλαμβάνουν ένα λαμπερό χρυσό σύνολο που σχεδίασε η Άνι Ρίβι τη δεκαετία του ’70 ($8.000–$12.000) και ένα ζευγάρι ασημένιες δερμάτινες μπότες με σόλες-πλατφόρμα ($5.000–$10.000).

Ακόμη, μπορεί κανείς να φύγει με το πολυπόθητο ρολόι Crash του τραγουδιστή από την Cartier ($70.000–$100.000). Διακρινόμενο για τον ασύμμετρο σχεδιασμό του, το χρυσό ρολόι 18 καρατίων κυκλοφόρησε σε μόλις 400 κομμάτια.

«Αυτή η εξαιρετική συλλογή όχι μόνο παρουσιάζει μια ποικιλία από αξιοσημείωτα αντικείμενα που περικλείουν τη μοναδική ζωή, το έργο και την τέχνη του Έλτον, αλλά παρέχει επίσης στους πελάτες μας μια ματιά στον βαθύ αντίκτυπο που είχε η πόλη της Ατλάντα πάνω του», ανέφερε ο Τας Περίν αντιπρόεδρος του Christie’s Americas,  σε ανακοίνωσή του.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις θα ανοίξουν για προσφορές στις 9 Φεβρουαρίου και θα κλείσουν είτε στις 27 είτε στις 28 Φεβρουαρίου. Στις δύο εβδομάδες πριν από τις ζωντανές δημοπρασίες, οι γκαλερί Christie’s Rockefeller Center θα παρουσιάσουν τις παρτίδες σε μια σειρά από καθηλωτικούς χώρους. Η έκθεση θα είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό από τις 9 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024