Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: O Έλτον Τζον άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το AIDS

Βρετανία: O Έλτον Τζον άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το AIDS

Ο Έλτον Τζον κάνοντας δράσεις για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, βραβεύτηκε για την συνολική προσφορά του στην καταπολέμηση του AIDS και κυρίως του στίγματος που φέρει.

Ο Ελτον Τζον μίλησε στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας σε εκδήλωση προς τιμήν της αφοσίωσής του στην καταπολέμηση του HIV στο Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως την καταπολέμηση του στίγματος εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο Βρετανός σταρ μίλησε σε δεκάδες νομοθέτες και ακτιβιστές στη μεγάλη αίθουσα Speaker’s House του Κοινοβουλίου την Τετάρτη.

Ο σερ Έλτον Τζόν και η Λαίδη Νταϊάνα ήταν τα δύο πρόσωπα που καταπολέμησαν το στίγμα που συνοδεύει τους ασθενείς με AIDS

Ο Τζον ίδρυσε το Ίδρυμά του για το AIDS το 1992 και έχει συμβάλει στη συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων για την πρόληψη των μολύνσεων από τον ιό HIV και τη μείωση του στίγματος.

Το έργο του, η βράβευσή του και το σωτήριο πιλοτικό πρόγραμμα

Όπως και να έχει ο Έλτον Τζον και η Λαίδη Νταϊάνα άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε το AIDS.

«Απόψε είχα την τιμή να υποδεχθώ τον σερ Έλτον Τζον και να αναγνωρίσω την εξαιρετική συμβολή του στον παγκόσμιο αγώνα κατά του HIV και του AIDS – προσωπικά και μέσω του Ιδρύματος AIDS του Έλτον Τζον», δήλωσε η πρόεδρος του κοινοβουλίου Λίντσεϊ Χόιλ στο X, πρώην Twitter.

«Το έργο του ενσαρκώνει την αλληλεγγύη και την καλοσύνη που χαρακτηρίζει την κοινή μας ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η φιλανθρωπική οργάνωση ηγήθηκε πρόσφατα εκστρατειών για την επέκταση ενός πιλοτικού κυβερνητικού προγράμματος για τον έλεγχο των ατόμων που επισκέπτονται τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων για HIV.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο εισήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις με υψηλό επιπολασμό κρουσμάτων HIV, οποιοσδήποτε 16 ετών και άνω που εξετάζει το αίμα του σε ένα δωμάτιο επειγόντων περιστατικών θα εξετάζεται επίσης για HIV, ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C, εκτός αν επιλέξει να μην συμμετάσχει στις εξετάσεις.

Ο σερ Έλτον Τζον στα 38α βραβεία του Rock n Roll Hall of Fame.

Η φιλανθρωπική οργάνωση John’s έχει παροτρύνει την κυβέρνηση να επεκτείνει την υπηρεσία, η οποία, όπως λένε οι αξιωματούχοι, έχει αποτελέσει το κλειδί για την ανακάλυψη εκατοντάδων μη εντοπισμένων κρουσμάτων HIV.

«Η εξέταση ρουτίνας για τον HIV στα τμήματα επειγόντων περιστατικών είναι ιδιαίτερα καλή για την ανεύρεση ατόμων που διαφορετικά δεν θα έκαναν εξέταση, τις περισσότερες φορές από περιθωριοποιημένες κοινότητες που μένουν πίσω στην πρόοδό μας για τον HIV», δήλωσε η Ντέμπορα Γκολντ, διευθύνουσα σύμβουλος του National Aids Trust.

Την Τετάρτη αξιωματούχοι του τομέα της υγείας επιβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε 46 ακόμη τμήματα επειγόντων περιστατικών, βοηθώντας να προσεγγιστούν οι περίπου 4.500 άνθρωποι στην Αγγλία που μπορεί να ζουν με HIV χωρίς διάγνωση.

Τα πολιτικά πρόσωπα για το έργο του Τζον

Ο σερ Έλτον Τζον αφιέρωσε την ζωή του στην καταπολέμηση του στίγματος και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης ως προς τους προληπτικούς ελέγχους.

Η υποδοχή του σερ Ελτον από το Κοινοβούλιο έγινε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, η οποία πραγματοποιείται την Παρασκευή. Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει να επιτύχει μηδενική μετάδοση του HIV στην Αγγλία έως το 2030, σύμφωνα με τους στόχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ απέτισε επίσης φόρο τιμής στο Ίδρυμα του Τζον για το AIDS, λέγοντας ότι χαίρεται που το έργο του γιορτάζεται στο Κοινοβούλιο.

«Ο σερ Έλτον υπήρξε μια ισχυρή φωνή για την αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον κόσμο», δήλωσε ο Σουνάκ στους νομοθέτες. «Μέσω του λαμπρού έργου του Ιδρύματος AIDS αύξησε την ευαισθητοποίηση για το θέμα, μείωσε το στίγμα και έσωσε ζωές».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024