Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλτον Τζον: Σε δημοπρασία έργα τέχνης και αντίκες που αξίζουν εκατομμύρια

Έλτον Τζον: Σε δημοπρασία έργα τέχνης και αντίκες που αξίζουν εκατομμύρια

Από τρίπτυχο του Μπάνκσι μέχρι και πιάνο.

Σε δημοπρασία του οίκου Christie’s θα πωληθεί η συλλογή έργων τέχνης και αναμνηστικών του Σερ Έλτον Τζον από την πρώην κατοικία του στην Ατλάντα. Στη «Συλλογή του Σερ Έλτον Τζον» (The Collection of Sir Elton John) περιλαμβάνονται τρίπτυχο του Banksy που απεικονίζει άνδρα να πετά λουλούδια που πουλήθηκε στον Βρετανό μουσικό από τον καλλιτέχνη της street art, πίνακες διάσημων ζωγράφων, όπως ο Κιθ Χάρινγκ και ο Σολ Λιούιτ, φωτογραφίες των Χέλμουτ Νιούτον και Ρόμπερτ Μάπλθορπ.

Oι προσφορές on line θα υποβάλλονται από τις 9 Φεβρουαρίου.

«Η συλλογή αντανακλά την ευαισθησία ενός μοναδικού καλλιτέχνη, το έργο και το όραμα του οποίου θαυμάζονται σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο οίκος Christie’s. Στη δημοπρασία θα πωληθούν επίσης ρούχα και αξεσουάρ που φορούσε κάποτε ο Έλτον Τζον στις περιοδείες, όπως ένα ζευγάρι ασημένιες δερμάτινες μπότες με τακούνι πλατφόρμα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια.

Η συλλογή

Πουκάμισα, τραπεζομάντηλα και διακοσμητικά Versace, αντίκες, τεχνουργήματα από τα ταξίδια του και συλλογή γυάλινων αντικειμένων και ένα πιάνο του Έλτον Τζον περιλαμβάνονται στα αντικείμενα για τα οποία οι προσφορές on line θα υποβάλλονται από τις 9 Φεβρουαρίου. Η δημοπρασία με φυσική παρουσία θα διεξαχθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Έλτον Τζον επέλεξε για πρώτη φορά να εγκατασταθεί στην Ατλάντα το 1990, κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Στην πρωτεύουσα της Τζόρτζια προώθησε την αγάπη του για τη φωτογραφία, εν μέρει χάρη στην τοπική γκαλερίστα, Τζέιν Τζάκσον. Η έπαυλη στην Ατλάντα ήταν απόδειξη του εκλεκτικού γούστου του τραγουδιστή-τραγουδοποιού. Διακόσμησε τους τοίχους με φωτογραφίες καλλιτεχνών, όπως ο Άντι Γουόρχολ και ο Ίρβινγκ Πεν, πορτρέτο του Τζούλιαν Σνέιμπελ και έργα του Ντάμιεν Χιρστ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024