Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Μπρινιόλι: Η «αρπαγή» του Ιταλού από την ΑΕΚ ενόψει ντέρμπι

Υπόθεση Μπρινιόλι: Η «αρπαγή» του Ιταλού από την ΑΕΚ ενόψει ντέρμπι

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μπρινιόλι με τους κανόνες να «κουρελιάζονται» για ακόμα μια φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Είναι αναμφίβολα από τα γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου που φανερώνουν τον… χώρο στον οποίο «τσουλάει» η μπάλα στην χώρα μας. Γιατί αυτός ο χώρος δεν μπορεί να είναι γήπεδο και η δύσμοιρη μπάλα δεν μπορεί να κυλήσει με ποδοσφαιρικούς όρους και κανόνες. Για ηθική βεβαίως ούτε λόγος να γίνεται, αυτά είναι… ψιλά γράμματα τη σήμερον ημέρα στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Μια μέρα λοιπόν πριν από το μεγάλο και πολύ σημαντικό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, το ρεπορτάζ των δύο ομάδων έχει κεντρικό πρόσωπο τον γκολκίπερ των «πράσινων», Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Με τις πληροφορίες λοιπόν ν’ αναφέρουν ότι η Ένωση είναι σ’ επαφές με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ιταλό πορτιέρε.

Λίγες ώρες δηλαδή πριν το παιχνίδι των δύο ομάδων, η Ένωση είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει την συμφωνία της με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, προκειμένου ο Ιταλός τερματοφύλακας να φορέσει την επόμενη σεζόν την φανέλα της Ένωσης.

Και υπάρχουν βεβαίως πολλές και σημαντικές παράμετροι στην υπόθεση Μπρινιόλι, οι οποίες καθιστούν το συγκεκριμένο θέμα κάτι παραπάνω από σημαντικό, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που σε μια μέρα υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ λοιπόν μιλάει στα κρυφά με τον Μπρινιόλι, έχοντας πλησιάσει και συζητήσει μ’ έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιταλός πορτιέρε έχει ακόμα συμβόλαιο με τους «πράσινους» κι εδώ υφίσταται μείζον θέμα σε ότι αφορά την προσέγγιση των «κιτρινόμαυρων» στον παίκτη που έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως η ΑΕΚ είχε προσπαθήσει την περασμένη αγωνιστική περίοδο να αποκτήσει με τον ίδιο τρόπο τον Μπακαμπού του Ολυμπιακού.

Είχε ακολουθήσει ανάλογη τακτική και με τον επιθετικό που είχαν πέρυσι στο δυναμικό τους οι «ερυθρόλευκοι», αν και η προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» με τον Μπακαμπού δεν ήταν επιτυχής, καθώς ο παίκτης υπέγραψε σε ομάδα εκτός Ελλάδας.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί και κάτι ακόμα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και προσπάθειες ορισμένων να «μπλέξουν» τον Ολυμπιακό στην υπόθεση Μπρινιόλι. Επειδή λοιπόν κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν ως ρεπορτάζ ένα «όνειρο θερινής νυκτός» περί έντονου ενδιαφέροντος των «ερυθρόλευκων» για τον Ιταλό τερματοφύλακα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Μιλάμε για «όνειρο θερινής νυκτός» στην… καρδιά του χειμώνα, καθώς δεν υπάρχει ίχνος αληθείας στα συγκεκριμένα σενάρια που διακινούν συγκεκριμένοι «κύκλοι». Δεν υπάρχει θέμα Μπρινιόλι για τον Ολυμπιακό, τελεία και παύλα.

Το αν κάποιοι θέλουν να διασπείρουν τέτοιες «πληροφορίες» για να μπερδέψουν τον Παναθηναϊκό, είναι ζήτημα που θα πρέπει ν’ απασχολήσει τους ιθύνοντες του «τριφυλλιού».

Κι όχι μόνο να τους απασχολήσει αλλά και να τους προβληματίσει και μάλιστα εντόνως για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη κίνηση. Γιατί όπως προαναφέραμε ο Μπρινιόλι έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ δεν ενημέρωσε τους «πράσινους» για την συγκεκριμένη τακτική της, με προφανή βεβαίως στόχο την συμφωνία με τον έμπειρο τερματοφύλακα χωρίς να το γνωρίζουν οι «πράσινοι».

Γυρίζοντας μάλιστα κάποιος δυο χρόνια πίσω θα διαπιστώσει πως η ΑΕΚ είχε πάρει τον Γκατσίνοβιτς μετά από μια εξαιρετική σεζόν που είχε κάνει ο παίκτης με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην Σούπερ Λίγκα.

Τώρα λοιπόν η ΑΕΚ, μια μέρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, φέρεται να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Μπρινιόλι, με το «τριφύλλι» να δέχεται ένα… πισώπλατο χτύπημα λίγο πριν πάει στην OPAP Αρένα για να κοντραριστεί με τους «κιτρινόμαυρους».

Γιατί είναι όπως και να το κάνουμε ένα πισώπλατο χτύπημα για τον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του τριφυλλιού, Γιάννη Αλαφούζο.

Κανείς δεν ξέρει αν ο πρόεδρος των «πράσινων» περίμενε μια τέτοια κίνηση από τον ιδιοκτήτη της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά το θέμα εδώ για τον Παναθηναϊκό δεν είναι αν το περίμενε ο Αλαφούζος, αλλά ο τρόπος που κινήθηκε ο δικέφαλος.

Κι αυτό φυσικά είναι κάτι που θα πρέπει ν’ απασχολήσει τον πρόεδρο του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση λίγες ώρες νωρίτερα με την οποία έθεσε και τυπικά τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι εκτός ομάδας, επιρρίπτοντας μάλιστα τις ευθύνες του «διαζυγίου» στην πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά στην πράξη, πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι «ανοχύρωτο» και ορισμένοι θεωρούν πως κάνουν ότι θέλουν χωρίς να λογαριάζουν κανόνες και κανονισμούς.

Οι «πράσινοι» λοιπόν βιώνουν τα… απόνερα της υπόθεσης Μπρινιόλι και φυσικά έχουν  βρεθεί στη γωνία του ρινγκ σε πολύ δύσκολη θέση.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024