Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ πώς ήξερε την κίνηση του Παναθηναϊκού με τον Μπρινιόλι;

Η ΑΕΚ πώς ήξερε την κίνηση του Παναθηναϊκού με τον Μπρινιόλι;

Η λογική απορία για Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν αφορά ούτε στο φινάλε του με τον Παναθηναϊκό, ούτε στην επόμενη μέρα της καριέρας του

Τέλος ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι από τον Παναθηναϊκό. Με τους Πράσινους να βγάζουν στη σέντρα τον Ιταλό τερματοφύλακα. Δεν του χρεώνουν ότι δεν ανανεώνει, που είναι δικαίωμα του. Του χρεώνουν ότι τους κοροϊδεύει εδώ και μήνες, ενώ στην πραγματικότητα έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Και αυτό αν είναι αλήθεια, προφανώς δεν τον τιμά.

Φυσικά έχει δικαίωμα να μιλήσει και ο ίδιος. Να πει τη δική του εκδοχή για την ιστορία. Γιατί ο Μπρινιόλι 2,5 χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ομάδα που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δημιούργησε. Την ίδια που σήμερα απολαμβάνει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Προσωπική άποψη; Οι Πράσινοι δεν διάλεξαν τυχαία τη σημερινή ημέρα για να αποκαλύψουν όλα τα παραπάνω. Την παραμονή του ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ίσως γιατί με έναν τρόπο ενστερνίζονται και εκείνοι την φημολογία που έχει αναπτυχθεί εδώ και εβδομάδες αναφορικά με την πρόθεση των Κιτρινόμαυρων να υπογράψουν τον Ιταλό ποδοσφαιριστή.

Είναι κακό η ΑΕΚ να θέλει να υπογράψει έναν αποδεδειγμένα καλό τερματοφύλακα όταν αυτός είναι ελεύθερος; Όχι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και αν τον πρόλαβε τον Παναθηναϊκό, θα πρόκειται για μια ακόμη ήττα της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές που αποφάσισαν να κάνουν τη διαδρομή «Λεωφόρος- Νέα Φιλαδέλφεια».

Το κακό είναι ότι το μεσημέρι προέκυψε από το πουθενά μια… καραμπόλα που έβαλε τους Πράσινους στην πρίζα. Διότι ενώ η φήμη ότι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι συμφώνησε με την ΑΕΚ με συμβόλαιο ύψους 900.000 ευρώ τον χρόνο, σέρνεται εδώ και μήνες οι Κιτρινόμαυροι αποφάσισαν ξαφνικά να την διαψεύσουν. Πότε; Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός μιλούσε για τελευταία φορά με τον Μπρινιόλι για αυτό το θέμα.

Τι ανακοίνωσαν οι Πράσινοι; Πως «Σήμερα, πριν την έναρξη της προπόνησης, σε νέα συζήτηση του ποδοσφαιριστή με τον προπονητή, ο ποδοσφαιριστής δήλωσε στον προπονητή ότι θα παραμείνει τελικά με νέο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό και μπορεί να τον υπολογίζει για τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ.

Όταν, όμως, ήρθε σε αντιπαράσταση με τον τεχνικό διευθυντή, αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καταλάβει την πρόταση του Προέδρου και όταν του επαναλήφθηκε ότι η ομάδα αποδέχεται όλους του όρους του για ανανέωση και του ζητήθηκε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ανανεώσει».

Είναι τέτοια η σύμπτωση δηλαδή που θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να πιστέψει ότι η ΑΕΚ ήξερε με λεπτομέρειες τι συμβαίνει την ίδια στιγμή στο Κορωπί και την πίεση που δέχεται ο Μπρινιόλι μπας και αλλάξει την απόφαση του (που όπως φαίνεται δεν γίνεται να αλλάξει αν έχει υπογράψει σε άλλη ομάδα). Ότι κάποιος την ενημερώνει με λεπτομέρειες.

Ότι κάποιος την κρατούσε σε «ανοιχτή γραμμή» με όσα συμβαίνουν στα ενδότερα του Παναθηναϊκού. Να υπάρχει τέτοια… αντικατασκοπεία στο ποδόσφαιρο, παραμονή του ντέρμπι; Εντάξει, ο Γιαννάκης είναι ο… Γιαννάκης. Δεν είναι δα όμως και ο Τζέημς Μποντ. Κάποια άλλη εξήγηση θα υπάρχει.

Όπως και να έχει; Η συνέχεια της ιστορίας είναι απλή και η ΑΕΚ από τη στιγμή που σήμερα διέψευσε ότι ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή δεν έχει λόγο να… σκοτίζεται για τα υπόλοιπα. Τον Μπρινιόλι θα τον φάει η εξέδρα ως το καλοκαίρι. Εκτός αν η ομάδα που έχει υπογράψει εμφανιστεί μέσα στον Γενάρη για να κάνει μια σχετική πρόταση προκειμένου να τον αποκτήσει…

ΥΓ. Κάτι αγράμματοι τσαρλατάνοι που τους κυνηγούσαν σε πάρκινγκ της Αυστρίας οι νυν προϊστάμενοι τους έχουν αναβαθμιστεί σε «στελέχη» και αυτό είναι από μόνο του μια απόδειξη για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που έχουμε. Δημοσιογράφοι από τα… πανέρια.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024