Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Επίθεση στην δομή αλληλεγγύης στην Ερεσό

Λέσβος: Επίθεση στην δομή αλληλεγγύης στην Ερεσό

Η δομή αλληλεγγύης στην Ερεσό αποτελούσε έναν χώρο, όπου μπορούσε κάποιος που είχε ανάγκη να βρει μεταχειρισμένα ρούχα, αντικείμενα και βιβλία

Η δομή κοινωνικής αλληλεγγύης Ερεσού «το Γιουσουρούμ», που λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο στη Λέσβο, δέχτηκε επίθεση, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Άγνωστοι, τη μία μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έφτασαν με αμάξι, μπήκαν μέσα και κυριολεκτικά διέλυσαν την δομή.

Έσπασαν τις τουαλέτες και τον νιπτήρα, έσκισαν τις φωτογραφίες από το αυτοοργανωμένο μπλόκο «Αφεντέλι» που προστάτεψε την παραλία της περιοχής, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από την καταστροφή που προκάλεσαν, που δημοσιεύει το lesvosnews.net.

Η δομή αλληλεγγύης «το Γιουσουρούμ» αποτελούσε έναν χώρο, όπου μπορούσε κάποιος που είχε ανάγκη να βρει μεταχειρισμένα ρούχα, αντικείμενα, βιβλία, για τα οποία έδιναν ένα συμβολικό αντίτιμο, με τον καθένα να δίνει ό,τι επιθυμεί, όχι ως αγορά, αλλά ως μέρος της αλληλεγγύης για την στήριξη της προσπάθειας.

«Όποιος επιτίθεται σε μία κοινωνική δομή, επιτίθεται στην κοινωνία»

Η δομή αποτελεί ένα σημείο συνάντησης μεταξύ των ανθρώπων και έρχεται να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη στην Ερεσό. Εδώ και ένα χρόνο αποτέλεσε και το στέκι του περιβαλλοντικού και κοινωνικού συλλόγου «Πρωτοβουλίας Ερεσού», που αντιτάχθηκε στο σχεδιασμό να κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία.

«Όποιος επιτίθεται σε μία κοινωνική δομή, που θέλει να προσφέρει ανιδιοτελώς στην Ερεσό, που βοηθάει ανθρώπους του χωριού, επιτίθεται στην ουσία στην ίδια την Ερεσό και τους κατοίκους της» σημειώνει η Πρωτοβουλία, που ενημερώνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτής ης τραμπούκικης επίθεσης και απευθύνει κάλεσμα για αύριο, Κυριακή, στις 10:00 το πρωί, προκειμένου να ξαναστηθεί η δομή αλληλεγγύης.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου σημειώνει ότι «καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που έγινε στις 12/1 στη δομή κοινωνικής αλληλεγγύης Ερεσού «το Γιουσουρούμ».

«Καλούμε τους κατοίκους της Ερεσού και όλους τους κατοίκους του νησιού να συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στην καταστροφή των παραλιών μας. Το ύφος και ο τρόπος της επίθεσης δείχνει ένα και μόνο πράγμα, ότι αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι την προάσπιση των δικαιωμάτων μας από εμάς τους ίδιους», αναφέρει.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024