Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Αμαχος σκοτώθηκε στον κήπο του σπιτιού του από ισραηλινή οβίδα - «Δεν είχε σχέση με καμία παράταξη»

Λίβανος: Αμαχος σκοτώθηκε στον κήπο του σπιτιού του από ισραηλινή οβίδα – «Δεν είχε σχέση με καμία παράταξη»

Αμαχος που «δεν είχε σχέση με οποιαδήποτε παράταξη ή κίνημα» έχασε τη ζωή του από ισραηλινή οβίδα η οποία έπεσε στον κήπο του σπιτιού του στον νότιο Λίβανο.

Ενας άμαχος σκοτώθηκε χθες Τετάρτη από οβίδα που έπεσε στην αυλή του σπιτιού του, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κάφαρ Κίλα στον νότιο Λίβανο, αποδίδοντας το πλήγμα στο ισραηλινό πυροβολικό (στη φωτογραφία από το X, επάνω, ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή της Κάφαρ Κίλα).

Ο νεαρός «σκοτώθηκε από οβίδα του ισραηλινού πυροβολικού ενώ βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού του», δήλωσε ο δήμαρχος Χασάν Σέγετ. Το θύμα ήταν άμαχος και δεν είχε σχέση με οποιαδήποτε παράταξη ή κίνημα, σημείωσε (σ.σ. υποδηλώνοντας ότι δεν ήταν μέλος της Χεζμπολάχ).

Στον Λίβανο έχουν σκοτωθεί 188 άνθρωποι και περισσότεροι από 20 ήταν άμαχοι

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μετέδωσε τον θάνατο ενός αμάχου, ονόματι Χασάν Αλί Ταουίλ, «από οβίδα του ισραηλινού πυροβολικού, η οποία έπεσε κοντά στο σπίτι του» στην Κάφαρ Κίλα.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Στο διάστημα αυτό, στον Λίβανο έχουν σκοτωθεί 188 άνθρωποι – εκ των οποίων 141 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και περισσότεροι από 20 ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων τριών δημοσιογράφων – σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Το Ισραήλ αριθμεί 14 νεκρούς, εκ των οποίων εννέα ήταν στρατιώτες.

Εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση

Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί μετά την επίθεση της 2ας Ιανουαρίου στα νότια προάστια της Βηρυτού, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο Σάλεχ αλ Αρούρι – δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς – και άλλα έξι μέλη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος. Η επίθεση αποδόθηκε στο Ισραήλ, το οποίο όμως ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη.

Εν μέσω φόβων για εξάπλωση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αρκετοί αξιωματούχοι κυβερνήσεων έχουν επισκεφθεί τον Λίβανο, απευθύνοντας εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και αναζήτηση διπλωματικής λύσης στην κρίση.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία επισκέφθηκε χθες τη Βηρυτό, τόνισε ότι «όλες οι πλευρές πρέπει ν’ αποτρέψουν μια περαιτέρω κλιμάκωση κατά μήκος της Μπλε Γραμμής» που χάραξε ο ΟΗΕ και οριοθετεί τα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ, αναφέρει η γερμανική πρεσβεία στη Βηρυτό.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024