Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Κατερίνης: Στόχος να στειρωθούν 400 αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δήμος Κατερίνης: Στόχος να στειρωθούν 400 αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Κατερίνης προβληματίζεται για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ζητάει περισσότερους πόρους.

Ευρεία σύσκεψη για τον σχεδιασμό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Κατερίνης. Μάλιστα εκτός των αμζικών στειρώσεων και της σήμανσης των ζώων, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Θωμάς Αναστασιάδης, τόνισε την ανάγκη να βρεθούν περισσότερα χρήματα μέσα από προγράμματα για να είναι εφικτή η επαρκής διαχείριση από πλευράς Δήμου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οι πόροι άλλωστε που δίνονται στους Δήμους προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πολλούς Δημάρχους, είναι πολύ λιγότεροι από τις ανάγκες που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Αναστασιάδης, αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στόχος για το 2024 είναι να γίνουν 400 τουλάχιστον στειρώσεις, ενώ θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο τσιπάρισμα και τη στείρωση αδέσποτων ζώων στο Πάρκο, στην πλατεία Μακεδονίας (Ευκαρπίδη) καθώς, και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο Αντιδήμαρχος τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστούν και περαιτέρω χρήματα από προγράμματα, χρήματα τα οποία θα δοθούν για τη διαχείριση των αδέσποτων στον Δ. Κατερίνης.

Καλύτερη συνεργασία

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν μεταξύ τους την καλύτερη δυνατή συνεργασία, προκειμένου να υπάρχουν θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία θα αποφέρουν και χρηματοδοτήσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Τέλος, τέθηκαν επί τάπητος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, θέματα όπως: το έργο της περισυλλογής αδέσποτων, του τσιπαρίσματος, της στείρωσης και της επανένταξης. Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του καταφυγίου ζώων, με την κατάλληλη περίθαλψη όσων ζώων αντιμετωπίζουν ασθένειες, με τις υιοθεσίες αδέσποτων, με την κάρτα πιστοποιημένου φιλόζωου εθελοντή κ.ά.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024