Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To VW Golf GTI αποχωρίζεται το μηχανικό κιβώτιο

To VW Golf GTI αποχωρίζεται το μηχανικό κιβώτιο

Το ανανεωμένο Golf GTI δεν θα προσφέρει στις επιλογές του μηχανικό κιβώτιο αποχαιρετώντας για πάντα το τρίτο πεντάλ

ΗVW έδωσε από την τεχνολογική έκθεση του CES του Las Vegas μια πρώτη γεύση από την ανανεωμένη εκδοχή του VW Golf, παρουσιάζοντας μια καμουφλαρισμένη εκδοχή της έκδοσης GTI και ανακοινώνοντας, εξίσου, ότι με αφετηρία το ανανεωμένο Golf όλα τα νέα και ανανεωμένα της μοντέλα (ID.3, ID.4, ID.5, ID.7 και Tiguan) θα εντάξουν το δημοφιλές ΑΙ chatbot, στο infotainment τους, και το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τον ψηφιακό βοηθό της VW, IDA.

Πλην των παραπάνω, αυτό που επίσης κατέστη σαφές σε σχέση με το ανανεωμένο Golf και τελευταίο της γενιάς του που θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες εσωτερικής καύσης –η γενιά υπ΄αριθ΄ 9 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική- είναι ότι τουλάχιστον η έκδοση GTI δεν θα είναι διαθέσιμη με μηχανικό κιβώτιο. Επίσης, όπως έχει ανακοινώσει ήδη η VW σε «ανύποπτο» χρόνο, δηλαδή τον περασμένο Αύγουστο όταν παρουσίασε την έκδοση GTI 380 ούτε οι εκδόσεις R θα προσφέρουν την συγκεκριμένη επιλογή.

Ο λόγος αυτής της αλλαγής, όπως δήλωσε από το «floor» του Las Vegas, o επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της VW, Kai Grunitz, είναι οι προδιαγραφές Euro7. Αν και σύμφωνα με τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις η εφαρμογή του συγκεκριμένου αυστηρότερου προτύπου, θα καθυστερήσει μέχρι το 2030 –αντί της εφαρμογής το 2025 σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη-, η εξέλιξη του ανανεωμένου Golf είχε προηγηθεί της σχετικής απόφασης, οδηγώντας στην «θυσία» του μηχανικού κιβωτίου.

«Όταν ξεκινήσαμε την εξέλιξη το τοπίο και η κατανόηση σε σχέση με τις προδιαγραφές Euro7 δεν ήταν σαφές. Έπρεπε ωστόσο κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εξέλιξης, διαφορετικά θα βρισκόμασταν εκτός χρονοδιαγράμματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι κατά πόσο η απόφαση σε σχέση με το μηχανικό κιβώτιο πλην των GTI και R, θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες πιο «ταπεινές» εκδόσεις του ανανεωμένου Golf. Το σίγουρο είναι ότι θα μάθουμε σύντομα καθώς το ανανεωμένο Golf αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του εντός του α΄τριμήνου του 2024.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024