Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για την Scout του ομίλου VW

Αντίστροφη μέτρηση για την Scout του ομίλου VW

Η νέα αμερικανική και ηλεκτρική φίρμα του ομίλου VW αναμένεται να δώσει τα πρώτα προϊοντικά δείγματα γραφής από το προσεχές καλοκαίρι

Πριν περίπου δύο χρόνια το VW Group ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας φίρμας η οποία θα υιοθετούσε την εμβληματική ονομασία για τον «χώρο» της off-road μετακίνησης Scout Motors και θα είχε ηλεκτρικό πρόσημο και κύρια στόχευση την αμερικανική αγορά.

Τα πρώτα της προϊόντα θα ήταν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV και φυσικά με δεδομένη την γεωγραφική στόχευση της φίρμας ένα εξίσου ηλεκτρικό pickup. Πλέον η VW κηρύσσει την αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη του πρώτου μοντέλου της Scout το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως το καλοκαίρι του 2024.

Ο λόγος για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πληθωρικό σε μέγεθος SUV που σύμφωνα με τις συστάσεις θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική σχεδιασμένη εξαρχής υπό το σκεπτικό της ηλεκτροκίνησης αλλά και τον off-road προσανατολισμό.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει… διαφωτιστικές εικόνες που να αφορούν την αισθητική του νέου SUV, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει μια νεορετρό προσέγγιση στα πρότυπα μοντέλων όπως το Ford Bronco και το Toyota Land Cruiser, υιοθετώντας τετραγωνισμένες αναλογίες που θα αποπνέουν στιβαρότητα και ανθεκτικότητα αλλά και θα φροντίζουν να υπενθυμίζουν τα αρχέτυπα Scout 4×4 που κατασκευάζονταν μεταξύ του 1960 και 1980.

Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η VW μέσω των teasers, τόσο το SUV που θα αναλάβει το βάρος των συστάσεων όσο και το ηλεκτρικό pickup που θα ακολουθήσει θα υιοθετήσουν ανάλογη σχεδίαση, στο μοτίβο της Rivian με το pickup να αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή του SUV με μεγαλύτερο μήκος και χώρο φόρτωσης.

Να σημειωθεί ότι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υπάρχει ήδη ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός ηλεκτρικών pickup όπως το Rivian R1Τ, το Ford F-150, τo Chevrolet Silverado EV και φυσικά το Τesla Cybertruck ενώ, αυτονόητα, ο αριθμός των πληθωρικών ηλεκτρικών SUV είναι ακόμα μεγαλύτερος και ολοένα αυξανόμενος.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις από πλευράς VW τα προϊόντα της Scout να διασχίσουν τον Ατλαντικό, ωστόσο δεν αποκλείεται η τεχνολογία που θα προκύψει να αξιοποιηθεί από πχ τα pickup της γερμανικής φίρμας και στη γηραιά ήπειρο. Η παραγωγή των Scout θα πραγματοποιείται σε ένα νέο εργοστάσιο του ομίλου στην Νότια Καρολίνα με δυναμικότητα έως 200.000 μονάδων ετησίως. Σύμφωνα με τις συστάσεις η παραγωγή των μοντέλων σε μαζικούς αριθμούς αναμένεται να ξεκινήσει το 2026 ενώ αρχικά για την υλοποίηση όλων των παραπάνω ο όμιλος VW έχει επενδύσει ποσό που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024