Το πρώτο δείγμα γραφής της αναγεννημένης ηλεκτρικής Scout έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πριν αρκετό καιρό την αναβίωση των διακριτικών Scout τα οποία στο μέλλον θα αναλάβουν να σηματοδοτήσουν μια νέα γκάμα, αμιγώς ηλεκτροκίνητων off-road και pickup μοντέλων με προσανατολισμό και στόχευση στην αγορά των ΗΠΑ. Πλέον η VW κάνει το επόμενο βήμα, δίνοντας κατά κάποιο τρόπο το πρώτο δείγμα γραφής ενός νέου πρωτότυπου μοντέλου που θα αποτελέσει την αρχή για την νέα ηλεκτρική φίρμα.

Αν και το σχετικό teaser δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αποκαλυπτικό -κάθε άλλο-, είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα SUV μοντέλο με παραδοσιακή τετραγωνισμένη σχεδίαση, χωμάτινα ελαστικά και ιδιαίτερα αυξημένη απόσταση από το έδαφος, από αυτό ακριβώς το είδος στο οποίο αρέσκονται οι Αμερικανοί.

Προς το παρόν η VW δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες, σημειώνοντας μόνο ότι το teaser αποτυπώνει «το νέο Scout concept θα διαθέτει μια εμφάνιση και παράστημα ανάλογο των κλασικών Scout του παρελθόντος». Όπως επίσης έχει προκύψει από προηγούμενα teaser το pickup που θα ακολουθήσει θα υιοθετήσει μια αναλόγως τετραγωνισμένη και παραδοσιακή αισθητική. Βέβαια η απουσία συμβατικού κινητήρα εσωτερικής καύσης θα συνεπάγεται ιδιαίτερα κοντούς προβόλους και κατ΄επέκταση, θα επιτρέπει αυξημένου μήκους χώρο φόρτωσης.

Για τους μη εξοικειωμένους τα σήματα Scout κοσμούσαν μια από καιρό (1980) χαμένη στη δίνη του χρόνου αμερικανική φίρμα με την ονομασία International Harvester. Σε ό,τι αφορά την αναβιωμένη εκδοχή τους δια χειρός VW, θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση χωρίς όμως να προδίδει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα των αρχέτυπων. Αρχικά η νέα Scout θα στοχεύσει αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά αν και δεν αποκλείεται στο μέλλον να επεκταθεί και σε περισσότερες αγορές.

Ακόμα σημαντικότερο ίσως αλλά και λίγο αυτονόητο είναι ότι τα νέα ηλεκτρικά Scout δεν θα έχουν ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MEB, αλλά μία νέα πλατφόρμα η οποία θα εξελιχθεί δίνοντας έμφαση στις off-road δυνατότητες.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της VW να λανσάρει ηλεκτροκίνητα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αμερικανική αγορά, όπως είχε σημειώσει στο παρελθόν ο Herbert Diess, «η ηλεκτροκίνηση προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία να εισέλθουμε ως όμιλος στην ιδιαίτερα ελκυστική κατηγορία των pickup και R-SUV και να εκπληρώσουμε την φιλοδοξία μας να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην αμερικανική αγορά».

Σύμφωνα με τις συστάσεις, τα πρώτα πρωτότυπα της νέας Scout θα κάνουν την εμφάνισή τους με την νέα χρονιά ενώ τα πρώτα μοντέλα παραγωγής αναμένονται από το 2026.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr